dm Hrvatska

Prosječna plaća 8.304 kune, dnevno 120 molbi za posao

'06.05.2009., Zagreb - Mirko Mrakuzic, predsjednik Uprave DM-a.  Photo: Zarko Basic/Poslovni dnevnik/PIXSELL'
'Zarko Basic/PD/PIXSELL'
24.10.2013.
u 19:32

Tvrtka je prošloj poslovnoj godini u hrvatsko tržište investirala 43 milijuna kuna, dok ambiciozni planovi u ovoj godini podrazumijevaju ulaganja od 50 milijuna kuna

Drogerijski lanac dm Hrvatska u poslovnoj je 2012./2013. godini, koja je završila 30. rujna, ostvario 1,96 milijardi kuna prometa, što je 1,2% više nego godinu prije.

Očekivana bruto dobit iznosi 100 milijuna kuna ili 10-ak posto manje nego lani, nakon što je kupcima u protekloj godini osigurano više od 140 milijuna kuna ušteda. Prema riječima direktora Mirka Mrakužića, dm je s udjelom od 25,8% zadržao lidersku poziciju na tržištu drogerijskih proizvoda, ispred konkurenata poput Konzuma, dok po pitanju drogerijskih kuća koje drže samo zdravu hranu i kozmetiku drži i 76% udjela.

Tvrtka je prošloj poslovnoj godini u hrvatsko tržište investirala 43 milijuna kuna, dok ambiciozni planovi u ovoj godini podrazumijevaju ulaganja od 50 milijuna kuna, otvaranje osam i modernizaciju 10-ak trgovina, nova zapošljavanja... Rast udjela dm-ovih marki u ukupnom prometu na čak 26% dokaz je da kupci prepoznaju njihovu kvalitetu.

Trenutačna neto prosječna plaća u trgovini dm-a je 8304,79 kuna. Lani su otvorena 42 nova radna mjesta, a 30.000 pristiglih molbi znači da su svaki dan primali 120 molbi za posao.

>> Najpoželjniji poslodavac je dm, slijede T-HT i Agrokor

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije