Korak bliže cilju

Prva serija Rimac automobila na tržište stiže već 2015. godine

Mate Rimac
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
14.03.2014.
u 13:48

Mate Rimac trenutačno je na službenom putu u Hong Kongu, a u branši se priča da skuplja prve investitore kako bi mogao krenuti u homologaciju i serijsku proizvodnju Concepta One.

Mate Rimac pronašao je i drugog investitora za najbrži električni automobil na svijetu Concept One, doznaje Poslovni dnevnik.

Kineski holding Sinocop Resources prijavio je burzi u Hong Kongu namjeru preuzimanja 10 posto udjela u tvrtki Rimac Automobili iz Svete Nedjelje. Holding je obavijestio investitore da planira provesti dubinsko snimanje Rimčeve tvrtke i da je za udio u njoj spreman u gotovini platiti 5 milijuna eura te Rimcu dati još 20 milijuna honkonških dolara, što je oko 2 milijuna eura, u dionicama Sinocopa.

Iako su se o poslu raspislali mediji u Hong Kongu i Kini, iz hrvatskog proizvođača automobila poručuju da nemaju komentara. Inače, Mate Rimac trenutačno je na službenom putu u Hong Kongu, a u branši se priča da skuplja prve investitore kako bi mogao krenuti u homologaciju i serijsku proizvodnju Concepta One.

Navodno će prvih nekoliko investitora, takoreći poslovnih anđela, dobiti ukupno do 20 posto udjela u tvrtci Rimac Automobili, a zatim će se tvrtka moći otvoriti i za veće, institucionalne ulagače.

Sinocop Resources je, prema podacima Reutersa, holding čije kompanije većinu prihoda ostvaruju u Kini u raznim djelatnostima. No, holding je najpoznatiji po vađenju, obradi i trgovanju željezom, niklom, bakrom i drugim rudama. Uz Kinu, rudari u Čileu i Maleziji. U objavi za burzu u Hong Kongu Sinocop navodi da se želi proširiti na područje razvoja i proizvodnje u zelenim industrijama.

Cijeli članak pročitajte OVDJE.

>> Otići ili ostati u Hrvatskoj? Budinski: Selim se u Njemačku! Rimac: Treba ostati...

Komentara 7

L0
luena 01
14:17 14.03.2014.

Nije vazno tko ulaze samo nek se ulaze ... sto vise interesenata to bolje za Rimca, nek si ispika najboljeg i najpovoljnijeg po udjelu ,ne treba ga se sputavat nit bit zavidan ... Covjek ima potencijal da pocme sa proizvodnjomm i otvaranjem radnih mjesta ... takve se mora podrzavat i pomagat .Kad vec nasa drzava nije u stanju (zainteresirana) onda nek to budu strani ulagaci...

Avatar tajar
tajar
13:57 14.03.2014.

Ulažu Kinezi, a Hrvatska država radje spašava banke i brodogradilišta!

Avatar nijeminišta
nijeminišta
14:23 14.03.2014.

opet je na pragu početka proizvodnje? svakih godinu-dvije nam obznani da upravo kreće s proizvodnjom...troši tatine pare i glumi poslovnjaka..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije