Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UniCredit

Roberto Nicastro, novi čelnik UniCredit banke?

Alessandro Profumo, glavni direktor UniCredita
Patrik Macek/PIXSELL
25.09.2010.
u 17:17

Imenovanje Roberta Nicastra, jednog od četiri zamjenika generalnog direktora, zadovoljilo bi glavne dioničare

Za novog izvršnog direktora UniCredit bi mogao imenovati Roberta Nicastra, jednog od četiri zamjenika generalnog direktora, prenosi talijanski list  Corriere della Sera te se ističe kako bi njegovo imenovanje zadovoljilo glavne dioničare.

UniCredit je u utorak izvjestio da je njezin dosadašnji izvršni direktor Alessandro Profumo podnio ostavku, koju je prihvatio upravni odbor. Privremeni CEO banke postao je njezin predsjednik Dieter Rampl koji će obnašati tu dužnost do izbora novog izvršnog direktora.

Upravni odbor UniCredita, inače vlasnika Zagrebačke banke, Ramplu je  dao i mandat za pronalazak Profumovog nasljednika u sljedećim tjednima. Iako su odnosi među njima već bili napeti, dioničari, a ponajprije talijanske bankovne fundacije i Rampl nisu oprostili Profumu što nikoga nije obavijestio o rastu udjela Libije u kapitalu, pa su ga u utorak natjerali da podnese ostavku.

 

Ključne riječi

Komentara 1

AU
aurora08
13:43 26.09.2010.

heheheheheheehehe profunu je bio protiv ulaska muslimanskog kapitala iz libije u italiju, badava mu sve to nije si mogao pomoci i morao je otici, po makarunskim zakonima niti jedina kompanije, gfamilija ili drzavni ili privatni fond nes,ije imat vise od 5% u kompaniji, gadafi koji se je borio kaj bu \"libijcima\" bolje, pa je najurio kralja danas je sam kralj i kupuje kompanije po svijetu hehehehehehehe-ni spagetari nisu vise kaj su bili heheheheheheeheehe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije