HNB

Savjet HNB-a: Državnom proračunu 318 milijuna kuna

rohatinski
Patrik Macek/VLM
14.04.2010.
u 16:56

Središnja banka u prošloj je godini ostvarila višak prihoda nad rashodima od oko 552 milijuna kuna, od čega će 318 milijuna kuna biti uplaćeno u državni proračun, dok ostatak ulazi u opće pričuve središnje banke.

HNB je u prošloj godini ostvario višak prihoda nad rashodima od oko 552 milijuna kuna, od čega će 318 milijuna kuna biti uplaćeno u državni proračun, dok ostatak ulazi u opće pričuve središnje banke.

Savjet HNB-a je na današnjoj sjednici i izdao suglasnost Austriji za neizravno stjecanje stopostotnog udjela u temeljnom kapitalu Hypo Alpe Adria banke koji je rezultat prethodnog preuzimanja vlasništva nad matičnom bankom Hypo Alpe-Adria-Bank International AG, Klagenfurt.

Na današnjoj sjednici Savjet HNB-a složio se i s odlukom Nadzornog odbora Hypo Alpe-Adria-Bank  da za člana uprave te banke imenuje Branu Golubića, kao i s odlukom Nadzornog odbora Prve stambene štedionice da članica njezine uprave bude Katarina Šobat.

.

.

Ključne riječi

Komentara 3

EL
elfenomeno77
21:51 14.04.2010.

dok svi osjecaju posljedice krize Rohatinski zgrće paru

OB
-obrisani-
19:18 14.04.2010.

Poštujem gosp. Rohatinskog i nije mi ni na kraj pameti da mu se rugam , ali mislim da će prije on tečno progovorit nego Hrvatska na zelenu granu sa ovom garniturom politićara.

QU
QuickPlayer
21:14 14.04.2010.

NE Rohatinskom! Plaši nas! Nemojte slušati Rohatinskog, pa one je proglašen najboljim guvernerom banke na svijetu. Slušajte Šukera, on do jučer nije ni znao da smo u krizi. Danas jednostrano ukida sve ugovore koje je ikad potpisao, uz uvjet daa ugovori nisu međunarodni. Ima pomoć ekonomskih stručnjaka Jadranke Kosor - novinarke i pravnice i Darka Milinovića - liječnika i čovjeka čiji se zakoni po potrebi provode ili ne provode. Ili gospona Fuxa (valjda se tako zove) koji iz nastave izbacije matematiku (ma preteška je, buraz) a uvodi vjeronauk (e, to će nam tek trebati. Izmoliš dva tri očenaša i problem se sam riješi - para ko Đajić), te ministra Kalmete koji nikad ništa ne zna. U stvari toliko ne zna da ja mislim da je u osnovnoj školi krivotvorio svjedodžbu. S pokazanim znanjem nije je mogao završiti. Zato, recite NE Rohatinskom, on zna što radi i kvari prosjek spomenutoj ekipi, kao što je većina od nas (Bosanaca, Australaca i ona dva Čileanca) već na Izborima 2007. rekla NE zdravom razumu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije