sankcije

Šef Plinacra oduzeo punomoći ostalim članovima uprave

Mladen Antunović
Slavko Midžor/Pixsell
Autor
Marko Biočina
06.10.2012.
u 15:00

Osim što je smanjio ovlasti kolega u upravi, Antunović je poništio i natječaj za nabavu novih limuzina koje su naručili

Nakon Večernjakova otkrića o milijunskim gubicima koje će Plinacro imati zbog nerazumnog špekulativnog ulaganja u propali investicijski ST Cash, nije trebalo dugo čekati na prve reakcije unutar kompanije. Kako se neslužbeno doznaje, čelni čovjek tvrtke Mladen Antunović tako je odlučio povući punomoći koje je svojedobno dao ostalim članovima uprave, a temeljem kojih su oni mogli samostalno donositi odluke do vrijednosti 5 milijuna kuna.

Pretpostavlja se da se Antunović na taj potez odlučio zbog činjenice da je odluku o spornom rizičnom ulaganju njegov zamjenik Zoran Kopić donio a da ga nije obavijestio o tome. To više neće biti moguće jer će Antunović morati potpisati svaku važniju odluku u kompaniji, a osim autonomnosti u radu, čini se da su Plinacrovi članovi uprave ostali i bez novih automobila. Naime, kompanija se prošlog tjedna našla na udaru javnih kritika zbog odluke da izravnom pogodbom kupi 4 nove limuzine, ukupne vrijednosti nešto manje od 1,5 milijuna kuna. S obzirom na to da Plinacro već ima bogat vozni park, taj je plan protumačen kao nova rastrošnost u javnim poduzećima. Ipak, kako se doznaje, natječaj će biti poništen pa će se Plinacrovi čelnici voziti u svojim postojećim automobilima.

Hoće li ove mjere donijeti stabilizaciju stanja u kompaniji i spriječiti buduće propuste, poput onog s ulaganjem u propali fond, pokazat će vrijeme.

Komentara 2

CR
crnaguja1950
12:35 07.10.2012.

ako je stao na žulj HNS-ovom kadru očekujem da ga čačić smijeni po kratkom postupku.

OB
-obrisani-
13:25 07.10.2012.

a što sam krivo rekao??????? koji od tih "novih stručnjaka" nije naručio novi iPhone, auto i od tvrtke dobio nekoliko odjela???? koji to u zadnjih 20 godina....ti podržavatelju nepotizma i svega lošeg?????? kaj vam smeta istina isto kao i hdz?????? svi ste vi samo boljševici bez morala ! samo bi nešto tuđe....a da samo vama bude bolje ! tak razmišlja samo čovjek sa pola ljudskih osobina, naravno onih pozitivnih!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije