ZSE TJEDNO

Šest od deset najlikvidnijih izdanja tjedan su završila u plusu

Zagrebačka burza
Foto: Tatjana Tadić/PD/PIXSELL
19.06.2015.
u 18:07

Šest od deset najlikvidnijih izdanja tjedan su završila u plusu

Aktivnost ulagača na Zagrebačkoj burzi, u odnosu na tjedan ranije, bilježi pad te je redovni dionički promet iznosio 40,00 milijuna kuna, što predstavlja smanjenje za 15,00 milijuna kuna, odnosno pad od 27 posto. Deset najlikvidnijih sakupilo je 30,00 milijuna kuna prometa što predstavlja 75 posto ukupnog tjednog prometa.

Šest od deset najlikvidnijih izdanja tjedan su završila u plusu. Tjedne promjene najlikvidnijih kretale su se u rasponu od +7,28 posto do -3,36 posto. Promet veći od milijun kuna sakupilo je 11 izdanja, dok je ukupno 15 izdanja trgovano u iznosu većem od pola milijuna kuna, piše portal hrportfolio.hr.

Indeks Crobex je u odnosu na tjedan ranije porastao za 0,10 posto te je tjedan završio na 1.755,60 bodova. Crobex10 bilježi pad od 0,01 posto na 1.024,64 boda. Kod sektorskih indeksa najviše je porastao CROBEXturist (+1,83%), a jedini koji je pao bio je CROBEXindustrija s tjednim minusom od 1,54 posto.

Obveznički indeksi tjedan su završili padom, CROBIS je umanjen za 0,83 posto, a CROBIStr za od 0,71 posto.

Više pročitajte ovdje.

>>Crobexi u plusu, HT najtrgovaniji

>>Ukupni redovni promet pao je i to za 4,7 milijuna kuna

Foto: Alcatel

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije