Planiran je budžet od devet milijuna kuna

Span otkupljuje 30.000 dionica za radnike

Konferecija povodom uvrštavanja dionca tvrtke Span na Zagrebačku burzu
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL
1/2
18.01.2022.
u 11:35

U posljednjih mjesec dana valuacija se kretala između 225 i 238 kuna, a premda je to ispod rekordnih 245 kuna od 11. studenog, svi koji kupili dionicu u IPO-u po 175 kuna itekako su u plusu

Softverska tvrtka Span, koja je u rujnu prošle godine izlistala dionice na Zagrebačkoj burzi, pokrenula je program otkupa vlastitih dionica. U sljedećih godinu dana Span planira otkupiti najviše 30.000 dionica za što je predviđen budžet od devet milijuna kuna.

Cilj je da dionice steknu radnici Društva i povezanih društava, objavila je uprava predvođena Nikolom Dujmovićem. Predviđeno je da program otkupa traje najkasnije do 17. siječnja 2023. Od 1,96 milijuna izdanih dionica Span, u "trezoru" je 30.900 (1,5765%) pa će, realizira li plan u cijelosti, kompanija udvostručiti broj trezorskih dionica.

Burzovni šoping povjeren je društvu Interkapital vrijednosni papiri. Cijena ne smije prijeći 5% iznad one od prethodnog trgovinskog dana. Cijena Spanovih dionica u ponedjeljak je iznosila 231 kunu (0,43% manje nego u petak). U posljednjih mjesec dana valuacija se kretala između 225 i 238 kuna, a premda je to ispod rekordnih 245 kuna od 11. studenog, svi koji kupili dionicu u IPO-u po 175 kuna itekako su u plusu.

Nikola Dujmović, najveći dioničar s 36% udjela, nakon IPO-a istaknuo je da je dionice kupilo više od polovice zaposlenika iz Hrvatske.

Sudjelovalo je i 39 kvalificiranih ulagača, među kojima i četiri obvezna mirovinska fonda te 900 građana. Prošloga tjedna mirovinac PBZ CO prodao je 2065 dionica Spana smanjivši portfelj na 96.172 dionice. 

>> VIDEO Brzo antigensko testiranje od danas i kod obiteljskih liječnika: 'Mnoge ordinacije još ih nisu dobile'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije