FEST.A CROPAK 2010.

U najboljoj CROPAK ambalaži pakirani su i najbolji proizvodi

Drena Milijević, direktorica Tectusa i ravnateljica Instituta za ambalažu i tiskarstvo
05.04.2010.
u 16:20

Kreativna radionica CROPAK pred novim je izazovom – redizajnom Ralona, legendarnog aftershavea brojnih generacija, kojemu već 25 godina nije promijenjen minimalistički dizajn ambalaže.

Zašto je CROPAK dobar znak, moto je sedmog festivala najbolje ambalaže na hrvatskom tržištu FEST.A CROPAK koji se u organizaciji tvrtke Tectus, Instituta za ambalažu i tiskarstvo i stručnih časopisa Ambalaža i REGprint od 6. do 8. svibnja održava u rovinjskom hotelu Park.

Prema riječima Drene Milijević, idejne začetnice projekta, direktorice Tectusa i ravnateljice Instituta za ambalažu i tiskarstvo, ovogodišnja poruka CROPAK-a jasnija je no ikad i za proizvod i za dizajnera, proizvođača i potrošača. Kriteriji i odabir ambalaže CROPAK strogo su definirani. Ambalaža koja ulazi u natjecanje posve ispunjava zaštitnu funkciju, zdravstveno je ispravna, dobro označena, ergonomski prilagođena, „prijateljska" prema okolišu, vrhunski dizajnirana, posebna, drukčija, a to se u različitim kategorijama festivala i nagrađuje istoimenom nagradom. Na potrošaču je pak da je prepozna kao proizvod s dodanom vrijednošću. Gotovo je pravilo da najbolja ambalaža pakira i najbolje proizvode, objašnjava D. Milijević.

Na ovogodišnjem CROPAK-u nagrade se dodjeljuju u osam kategorija, za tehničku izvedbu, ambalažu hrvatskog i stranog proizvoda/serije na hrvatskom tržištu, dizajn, prototip, studentski rad, eko CROPAK i CROPAK godine. Svi dobitnici nagrada ulaze u svjetsku konkurenciju za prestižnu nagradu WorldStar, a ove je godine, doznajemo, prvi put pokrenut i REGpak, nagrada za najbolja ambalažna ostvarenja domaćih robnih marki na regionalnom tržištu.

Nakon Kraševih krekera Vic u prošloj godini, studentska kreativna radionica CROPAK pred novim je izazovom – redizajnom Ralona, legendarnog aftershavea brojnih generacija, kojemu već 25 godina nije promijenjen minimalistički dizajn ambalaže. Stanjem u ambalažnoj industriji, svjetskim trendovima, bojenjem, biorazgradivošću, gospodarenjem ambalažnim otpadom i brojnim drugim aktualnim temama bavit će se pak dvodnevno međunarodno savjetovanje CROPAK-a Trendovi u ambalažnoj industriji.

Komentara 1

BO
bonsai
17:22 05.04.2010.

ralon ,hahahahahahhaa!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije