neizvjesna sudbina

Uprava Ine će 27. veljače prezentirati Poslovni plan za sisačku rafineriju

rafinerija Sisak
Foto: Nikola Čutuk/pixsell
06.02.2015.
u 11:54

Od 1. veljače pogašeni su svi pogoni za preradu nafte u Sisku, a radnici i sindikati još uvijek nemaju informacija što Uprava dalje planira sa sisačkom Rafinerijom

Uprava INA-e 27. veljače prezentirat će Radničkom vijeću Poslovni plan sisačke Rafinerije za ovu godinu, saznajemo u Stožeru za obranu sisačke rafinerije.

Naime, od 1. veljače pogašeni su svi pogoni za preradu nafte u Sisku, a radnici i sindikati još uvijek nemaju informacija što Uprava dalje planira sa sisačkom Rafinerijom. Na sjednici Radničkog vijeća, održanoj ovoga utorka, Uprava nije mogla prezentirati Poslovni plan koji je još bio u izradi, iako je već bio prošao siječanj.

– Radničko vijeće INA d.d. je dobilo odgovor od Uprave INE za organiziranje sjednice u terminu koji njima odgovara. Radničko će vijeće, zajedno s Upravom, 27.veljače održati sjednicu na kojoj će biti prezentiran Poslovni plan za 2015. godinu – izjavio je Predrag Sekulić, predsjednik Radničkog
vijeća INE.

Ovoga tjedna zajednički sastanak održali su i Stožeri za obranu sisačke Rafinerije i Sindikat kutinske Petrokemije. Iako nema službene potvrde o rezultatima i razlozima sastanka doznajemo kako će ove dvije organizacije provoditi zajedničke aktivnosti na obrani preostalih dviju perjanica industrije u Sisačko-moslavačkoj županiji.

>> Rafinerija u Sisku gasi pogone, proizvodnja ovisi o 'vanjskom okruženju'

Komentara 2

PR
propalismoFranjoskroz
12:43 06.02.2015.

koja licemjernost u Hrvata.Ovdje se svi bore da ove dvije industrije opstanu,a dole u Pločama,Plominu,Dubrovniku svi se bore da se industrija ne sagradi???

BA
beto_alonso
15:52 07.02.2015.

Realnost je da rafinerija nema šanse da preživi. Davno je trebala biti modernizirana a nije i sada je priči kraj. Trebalo bi pokušati s nečim novim ...recimo regionalna spalionica otpada ili nešto slično. Naravno interes MOL je da bude ovakvava situacija bude što dulje jer se time izbjegavaju visoki troškovi dekomisije. S druge strane Hrvati preko raznih stožera brane neobranjivo; umjesto da izađu s skroz novom idejom. Kako političari kažu ; u ovom slučaju potrebna je posve nova paradigma

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije