Zaključen sporazum

Varteks objavio planove nakon predstečajne nagodbe

Varteks
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
31.01.2014.
u 16:35

Iz Varteksa javljaju kako je realizirana prodaja City centra Varteks na Trgu bana Jelačića u Zagrebu te su zatvoreni postojeći krediti Varteksa prema Zagrebačkoj banci i HBOR-u

Sukladno Planu restrukturiranja Varteksa sklopljena je predstečajna nagodba i zaključen Sporazum s razlučnim vjerovnicima o uređenju međusobnih odnosa i dodatnom financiranju Varteksa, priopćeno je iz te kompanije.

Slijedom toga, realizirana je prodaja City centra Varteks na Trgu bana Jelačića u Zagrebu, zatvoreni postojeći krediti Varteksa prema Zagrebačkoj banci i HBOR-u, te odobreno korištenje novog kredita Zagrebačke banke i HBOR-a u ukupnom iznosu EUR 10,9 milijuna.

Prvo povlačenje sredstava iz odobrenog kredita je realizirano, iz čega će Varteks prioritetno podmiriti obveze prema svojim zaposlenicima.

- Likvidnost ujedno postavlja i temelj za provedbu zacrtanih razvojnih planova, među kojima je unapređenje prodajnog portfelja i prodajnog koncepta. Upravo će se kupcima prvi novi shop koncept  predstaviti već u ožujku ove godine,  na Trgu bana Jelačića u Zagrebu, gdje Varteks i dalje ostaje prisutan - priopćili su iz Varteksa, kao i da od 30. siječnja do 2. veljače na Trgu bana Jelačića pripremaju totalnu rasprodaju zbog preuređenja.

Već u ožujku, kroz novo lice samog centra, Varteks će prezentirati i otvoriti  novi flag ship store Varteks i više, poručili su.

>> Varteks dogovorio interventni kredit, Uprava kaže: To je novi početak

Komentara 3

M6
miro 62
15:24 31.01.2014.

Super da je Varteks dobio kredit,sada će ova nesposbna Uprava na čelu sa Zoranom Koščecom moći do kraja provesti svoj plan ,a to je konačno uništenje Varteksa i ostvarenje plana da se domognu zemljišta na kojem još danas firma egsistira.Govoree o novoj prodajnoj koncepsi koju će promovirati na trgu bana Jelačića.Tko malo poznaje situaciju u Varteksu,zna da je Zoran sa svojom ekipom izgubio gotovo sve trgovine u Hrvatskoj,a one koje rade u trgovačkim centrima, rade sa gubitkom od njihovog otvaranja u vrijeme kad još nije bilo krize.Prema tome samo prazne priče. koje izlaze iz kabineta Zokija i njegove turističke radnice , koja slučajno obavlja dužnost komercijalne direktorice .A istina je da je u toku proces daljnjih otpuštana radnika( cca 500) te da će zatvoriti proizvodne pogone u Ludbregu i Bednji. Ovo sve je samo igrokaz za banke,ministarstvo gospodarstva i medije.

M6
miro 62
15:55 31.01.2014.

Ova vijest je objavljena na krivom mjestu.Nije joj mjesto u rublici BISNIS na stranici SHOWBIZ ,jer su u Varteksu iz dobivanja kredita napravili predstavu u režiji Zokija i Nikoline .Po svim službama i pogonima poslali su flaše pjenušca. Tako neštoto manje od 2000 ljudi fešta i veseli se . Nema veze što nemaju ni za kruh,ali ovo vodstvo ih časti "kolačima".A od ponedjeljka i dalje jad i bijeda za radnike ,a za Upravu i uže društvo do daljnjega med i mlijeko.

Avatar dr. Evil
dr. Evil
18:54 01.02.2014.

Sta ti imas protiv druga Zorana?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije