PROMO

Vinarija KUTJEVO najavljuje siguran otkup grožđa i jačanje suradnje s koooperantima

Vinarija KUTJEVO
10.06.2011.
u 11:31

Stvaranje pozitivne poslovne klime i jačanje lokalne zajednice

Vinogradarska proizvodnja predstavlja jednu od najvažnijih poljoprivrednih grana Požeško-slavonske županije, a osobito je značajna na području grada i općine Kutjevo. Upravo je spomenuta proizvodnja i kvalitetna suradnja s više od 250 kooperanata, jedan od temelja uspjeha poslovanja vinarije KUTJEVO koja i u 2021. najavljuje siguran otkup grožđa. 

DRUŠTVENO ODGOVORNO POSLOVANJE

Doprinos cjelovitom razvoju te očuvanju dugogodišnjih suradnika i kooperanata u ovim izazovnim vremenima, kroz ključne segmente poslovanja predstavlja važnu poveznicu i platformu za očuvanje manjih vinogradara i OPG-ovaca. Strateška orijentacija prema lokalnim proizvođačima daje važan doprinos budućnosti lokalne vinogradarske proizvodnje čime se šalje i poruka važnosti domaće vinogradarske proizvodnje, usmjerenje na kvalitetu proizvoda te jačanje zajednice.

„Posebnu prednost vinarije predstavlja kvaliteta brenda te povjerenje kupaca u proizvod koji nagrade osvaja iz godine u godinu te čija je kvaliteta potvrđena na svim relevantnim domaćim i inozemnim ocjenjivanjima vina, na što smo osobito ponosni. Trajnim ulaganjem u domaću proizvodnju, jačanjem ugovorenih kapaciteta, osiguranjem otkupa grožđa, dostupnosti repromaterijala želimo pokazati da su rezultati ostvareni u kvaliteti proizvoda i otkupa naši zajednički rezultati, rezultati dobre suradnje između kooperanata i same vinarije. Povjerenje kooperanata i odnos koji njegujemo predstavljaju simbiozu koja je pokretač promjena u društvu i poslovanju kakvu želimo poticati“, poručuju iz vinarije KUTJEVO.

USPJEŠNA SURADNJA S KOOPERANTIMA

„Kooperanti smo vinarije KUTJEVO već petu generaciju, a s vinogradarskog položaja Mitrovac dobivamo izuzetnu kvalitetu grožđa. Vijest kako i u 2021. možemo računati na siguran otkup, nama, manjim vinogradarima znači mnogo. S obzirom na vremenske uvjete, pandemiju te njezin utjecaj na prodaju, moram priznati kako nas je vinarija KUTJEVO već u 2020. iznenadila potezima vezanima za otkup. Povjerenje, sigurnost i korektnost u plaćanju, nesumnjivo su razlozi zbog kojih se isplati biti njihov kooperant“, poručuje Leopoldović Dalibor, vlasnik gotovo 4 ha vinograda na vinogradarskom položaju Mitrovac.

Suradnja s lokalnim vinogradarima u mnogim obiteljima prenosi se s generacije na generaciju čime se njeguje dugogodišnji odnos s brojnim proizvođačima čiji se vinogradi nalaze u sklopu kutjevačkog vinogorja. Ove godine plan vinarije KUTJEVO je otkup oko 4 milijuna kilograma grožđa.

„Vinograd koji obrađujem na položaju Hrnjevac zbog specifične mikro-klime, dobro osunčanog položaja, redovito daje iznadprosječnu kvalitetu grožđa, a ove godine, bez obzira na kasniju vegetaciju, nastojimo na vrijeme obaviti sve agrotehničke zahvate pri samom uzgoju vinove loze, kako bismo osigurali dobar prinos i dobru kvalitetu. Sigurnost otkupa, suradnja s agronomima po pitanju obrade i zaštite te repromaterijala, redovite isplate, zapravo korektan dugogodišnji odnos kakav je s vinarijom KUTJEVO imao moj dida, otac, majka, a sada i ja sam, kao treća generacija u obitelji, govori za sebe. Pokazali su solidarnost prema nama, kooperantima, u najtežim trenucima, pa smo i sami motivirani da proizvodimo veću kvalitetu i jednoga dana, nadam se, usadimo ljubav prema zemlji i vinogradarstvu našoj djeci koja će nastaviti dobru suradnju“, izjavljuje Previšić Josip, vlasnik 3,05 ha vinograda sorte graševina.

Društvena odgovornost te odnos koji grade sa širokom mrežom kooperanata, direktno doprinosi dobrobiti šire zajednice, a rad na jačanju iste nikada nije bio potrebniji. „Naš je model takav da kooperantima jamčimo otkupnu cijenu i tako im pružamo prijeko potrebnu sigurnost. Ona je osobito važna u današnje vrijeme koje nosi mnoge neizvjesnosti. Želimo imati stabilne kooperante koji će svoj posao obavljati sa što manje stresa i rizika. Smatramo ih partnerima koji se na nas mogu osloniti i na koje mi možemo računati“, poručuju iz vinarije KUTJEVO.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije