Guverner HNB-a

Vujčić šalje Liniću 431 milijuna kuna dobiti

'18.08.2009., Zagreb - Trg burze, Hrvatska narodna banka, HNB.  Photo: Marko Lukunic/Vecernji list'
Marko Lukunić/PIXSELL
12.03.2014.
u 14:53

HNB navodi da su neto međunarodne pričuve (u koje nije uključena obvezna devizna pričuva, specijalna prava vučenja kod MMF-a, kao ni devizna sredstva Ministarstva financija) porasle u prošloj godini za 340,5 milijuna eura

Hrvatska narodna banka uplatit će u državni proračun 431,9 milijuna kuna, što će  sigurno izmamiti osmjeh na licu ministra financija Slavka Linića koji upravo brani rebalans u parlamentu. HNB je prošle godine u svom financijskom poslovanju ostvario 735,5 milijuna kuna neto dobiti,  koja se, prema unaprijed određenoj formuli, uplaćuje u državni proračun i opće pričuve središnje banke. Savjet HNB-a je prihvatio izvješće o prošlogodišnjem upravljanju međunarodnim pričuvama, koje su krajem prosinca 2013. dosegle ukupan iznos od 12,9 milijardi eura, što je za 1,67 milijardi eura ili oko 15 posto više nego na isteku 2012. godine.

HNB navodi da su neto međunarodne pričuve (u koje nije uključena obvezna devizna pričuva, specijalna prava vučenja kod MMF-a, kao ni devizna sredstva Ministarstva financija) porasle u prošloj godini za 340,5 milijuna eura, odnosno za 3,3 posto, tako da su na isteku 2013. iznosile nešto više od 10,5 milijardi eura.

>> Vujčić si dao povišicu od 34%, a zaposlenicima HNB-a smanjio plaće za 3%!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije