SVE NAPETIJE

Pacquiao u problemima, može završiti i u zatvoru jer je šutio o ozljedi!

'Filipino boxer Manny Pacquiao poses for members of the media at the Wild Card Boxing Club in Los Angeles, California November 28, 2012. Pacquiao is in training to face rival Juan Manuel Marquez of Me
'DAVID MCNEW'
06.05.2015.
u 18:29

'Razmatramo situaciju, a razgovarat ćemo i s državnim tužiteljem.'

Manny Pacquiao se nakon "meča stoljeća" požalio na ozljedu ramena i to ne bi bilo sporno da ju nije skrivao kako bi se borba u Las Vegasu održala. Tako nešto nije legalno i Filipinac se našao u opasnosti da plati kaznu od pet milijuna američkih dolara, ali i završi u zatvoru jer je na obrascu prije meča stavio svoj potpis na izjavu da nije ozlijeđen, što upućuje na krivokletstvo!

Sad ga prije svega očekuje operacija ramena, a potom će se znati sve jer ovo nije bezazlena situacija. Njegov menadžer Bob Arum bio je prvi koji je poslije meča progovorio o povredi desnog ramena, za koju su mnogi smatrali da je izmišljena, ali sad kad se magnetskom rezonancom potvrdilo da nije i da će oporavak trajati devet do 12 mjeseci, jasno je da postoji.

Postojanje ozljede potvrđuje i dokumentacija Američke antidoping agencije (USADA) od koje su iz Pacquiaovog tabora morali tražiti dopuštenje za korištenje lijekova u procesu rehabilitacije. No na standardnom obrascu što ga boksači ispunjavaju uoči svake borbe, Pacquiao nigdje nije naveo postojanje ozljede, želeći sakriti svoje probleme od Mayweathera.

Filipinac je o ozljedi progovorio tek nekoliko sati uoči meča i to zato što je želio dozvolu predstavnika Sportskog odbora Nevade za ubrizgavanje sredstva protiv bolova, što su liječnici odbili učiniti jer nisu imali dokumentaciju kojom bi mogli potvrditi postojanje zdravstvenih problema.

- Prvi put sam za povredu čuo u 18:08, kad je Pacquiao stigao u svlačionicu. Nismo imali nikakav dokaz o ozljedi. Da su nam za to rekli dan prije borbe, mogli smo napraviti pregled i još mnogo toga - izjavio je predsjednik Sportskog odbora Nevade Francisco Aguilar.

Dokumentacija koju je posjedovala USADA nije bila dostupna, jer je ta institucija odgovorna samo za provođenje doping testova uoči i nakon dvoboja. Svoju verziju priče ima i Pacquiaov menadžer Bob Arum.

- Na medicinskom obrascu su bili navedeni svi lijekovi koje je Manny koristio pripremajući se za meč i svi lijekovi koje bi mogao koristiti za vrijeme borbe. Nekoliko sati prije ulaska u ring Mannyjevi liječnici su počeli tretirati povredu, ali je Sportski odbor Nevade zaustavio postupak s obrazloženjem da nisu znali za njegovu ozljedu - kazao je Arum.

No, na obrascu na kojem stoji i Pacquiaov potpis, filipinski je borac negativno odgovorio na jasno postavljeno pitanje "Jeste li ikada pretrpjeli ozljedu ramena, laktova ili ruku koja bi zahtijevala liječnički pregled?".

Zbog tog odgovora Pacquiao je suočen s mogućim sankcijama, novčanom kaznom, pa čak i optužbom za krivokletstvo.

- Razmatramo situaciju, a razgovarat ćemo i s državnim tužiteljem. Boksači su žestoki i čvrsti, a naša je dužnost da ih zaštitimo od njih samih - zaključio je Aguilar.

>> Mayweather će ponuditi revanš Pacquiaou!

>> Manny Pacquiao nakon 'meča stoljeća' odlučio donirati 60 milijuna dolara

Komentara 4

OB
ObrenM
23:59 06.05.2015.

Odreci se 60 milijuna dolara u korist potrebitih je sveta humanost za koju mu zazelimo,da se oporavi od povrijede i da ga gledaju onako kako zasluzuje.Sami komentatori su se zacudili onolikom razlikom kod bodovnih sudaca.Suci vjerovatno i sad broje ono sto im je "poklonio"svijetski prvak.Zivim za revans.

DJ
djurex
22:59 06.05.2015.

Diskreditiranje osobe putem korumpiranih medija i farmaceuta..na american way

MN
mate.no
22:45 06.05.2015.

sve zbog love ;)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije