Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
stari zločin

Jesu li otac i kći bili umiješani u ubojstvo bogatog poduzetnika?

Mario Pečaver (1)
P. Lovrovic/Vecernji list
18.04.2013.
u 17:01

Jedan od osuđenih u zločinu prozvao je Pečavera i Lesić za sudjelovanje u ubojstvu pa je pokrenut novi postupak

Od ubojstva imućnog poduzetnika Ljube Novaka, likvidiranog sačmaricom za večernjeg trčanja uz more u Crikvenici, prošlo je 18 godina. I premda plaćeni ubojica Damir Perasz služi kaznu zatvora od 20 godina, a na po 15 godina zatvora osuđeni su i Novakova supruga Snježana Novak kao naručiteljica ubojstva i Krešimir Luketić kao pomagač, slučaj još nije zaključen. Tužiteljstvo je naknadno za sudjelovanje u zločinu optužilo još dvije osobe, Snježanina ljubavnika Marija Pečavera i njegovu kćer Anu Lesić, u vrijeme ubojstva Luketićevu djevojku, od čijeg su progona potkraj istrage bili odustali. No, njihovu ulogu u zločinu, kao poticatelje i pomagače, razotkrio je tri dana prije kraja prvog suđenja upravo Luketić, pa su se i on i Perasz, kao i Snježana Novak, u novom postupku pojavili kao svjedoci. Luketić je ostao kod svoje priče, a i Perasz je iskazao da je nakon razmišljanja shvatio da je motiv i korist od Novakova ubojstva imao samo Pečaver koji je "pravi ubojica" .

Otac i kći Pečaver odavno nisu u Hrvatskoj. Ona živi u Americi, a otac navodno uživa na Karibima, pa im se sudilo u odsutnosti. Pred sutkinjom Županijskog suda u Rijeci Ikom Šarić danas je završnim govorima postupak okončan. Tužiteljstvo je uvjereno da je Luketićev iskaz dovoljan dokaz da se proglase krivima jer detaljno pokazuje kako su bili "umreženi" svi sudionici zločina, dok je obrana optuženih isticala da se Luketić, da si osigura bolji položaj, okomio na ljude protiv kojih je bila pravomoćno obustavljena istraga. Usto, istaknuli su i da je optužnica pravno i činjenično neutemeljena i da osim Luketićevih tvrdnji drugih dokaza o povezanosti Pečaverovih i ubojice nema, napominjući da se na jednom dokazu koji nema potkrepe sudska odluka ne može temeljiti. 

>> Spiskali sav novac bogate žrtve, a sada se skrivaju u SAD-u

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije