počelo suđenje

'Ne sjećam se ničega, a i dalje ne mogu vjerovati da sam ubio najboljeg prijatelja'

Željko Martinović
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
1/4
10.09.2014.
u 21:43

Željku Martinoviću počelo je suđenje zbog ubojstva Marija Belavića, kojem je ispalio dva hica u glavu u kafiću Gavran pred više svjedoka

– Ne sjećam se ničega, a i dalje ne mogu vjerovati da sam ubio najboljeg prijatelja. Taj dan pio sam od ranog jutra, a uzeo sam i terapiju za PTSP i vjerojatno mi se od svega toga "zmešalo". Kada sam se osvijestio, bio sam uhićen i policija mi je rekla da sam ubio Marija, što nisam mogao vjerovati pa sam se branio šutnjom – kazao je danas Željko Martinović (43) zvani Mercedes na Županijskom sudu u Varaždinu, gdje mu je počelo suđenje zbog ubojstva Marija Belavića (31).

Priznao krivnju

Belaviću je Martinović ispalio dva hica u glavu 7. siječnja ove godine u kafiću "Gavran" u Tuhovcu kraj Varaždinskih Toplica, što je vidjelo više ljudi. Martinović je tako, iako kaže da se ubojstva ne sjeća, jučer priznao krivnju za zločin. Istaknuo je, međutim, da nije namjeravao ubiti Belavića koji mu je bio najbliskiji prijatelj.

Intenzivno smo se družili posljednjih 15 godina i znali smo sve jedan o drugome – kazao je jučer iznoseći svoju obranu Martinović, koji je priznao i krivnju za nedopušteno držanje oružja, odnosno pištolja marke Crvena zastava.

Tim pištoljem koji je kao i 120 metaka kupio od svog najboljeg prijatelja, na kraju ga je i ubio. Martinović je kazao da je posljednjih nekoliko mjeseci pištolj stalno nosio sa sobom.

– Osjećao sam strah i paranoju kada bih negdje išao, a uz taj pištolj osjećao sam se sigurnije – kazao je Martinović ističući kako nije točno da je najboljeg prijatelja ubio zbog automobila.

– Mediji su pisali da sam Marija ubio zbog toga što mi je uništio automobil, no to nije istina. Točno je da mi je u prosincu prošle godine razbio automobil, ali dogovorili smo se da će mi za to dati 3000 eura i to je bilo to – kazao je Martinović, kojeg je zastupnica optužbe pitala zbog čega je Belaviću poslao poruku u kojoj je pisalo: "Kaj budalu radiš od mene, samo kaj ti bu krivo posle".

Martinović je na to kazao da se takve poruke ne sjeća, ali da je moguće da ju je poslao.

Znali su se potući

– Moglo se to odnositi na bilo što. Na piće, na nejavljanje, zaista ne znam... – kazao je Martinović koji je na sudu rekao da su se on i Mario često znali i potući.

Tukli su se, kazao je Martinović, iz dosade, a potom bi nastavili piti. Suđenje se nastavlja danas iskazima svjedoka.

>>Smaknuo prijatelja jer mu je uništio automobil

>>Ubojici prijatelja određen istražni zatvor

Komentara 23

Avatar esacesdavidis
esacesdavidis
00:19 11.09.2014.

zahvalite hrvatskim politicarima na tome. umjesto da im daju posao oni ih proglase nesposobnim i sto ce covjek bivsi branitelj od 40 godina raditi nego ici od birtije do birtije

DU
Deleted user
23:14 10.09.2014.

Ma taj Martinović laže. Uz takvog prijatelja niti ne treba tražiti neprijatelje.

Avatar hdz1848
hdz1848
23:02 10.09.2014.

Šta vam je birtija po cijele dane. Umjesto da sadite paradajze i idete na putovanja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije