Goran Sudarević

Otmičar bivšeg zeta Marijana Hanžekovića u Venezueli čeka izručenje Hrvatskoj

Goran Sudarević
interpol
10.10.2014.
u 14:23

U rukama pravde završio je 12. lipnja u mjestu Higuerote, a hrvatsko ga pravosuđe još od 2011.

Goran Sudarević (34), lice s Interpolove tjeralice, uskoro bi mogao sjesti na optuženičku klupu nakon što ga južnoamerička država Venezuela čiji su ga istražitelji uhitili u lipnju ove godine - izruči Hrvatskoj.

U rukama pravde završio je 12. lipnja u mjestu Higuerote, a hrvatsko ga pravosuđe još od 2011. traži zbog sumnje da je odgovoran za otmicu poduzetnika Krešimira Čorka, bivšeg zeta odvjetnika Marijana Hanžekovića. Dosad mu se sudilo u odsustvu, a uz njega se sudi i pomagačima, Marku Grzunovu, Leu Slijepčeviću te Marku Vargi.

Prema optužnici, pomagači pod fantomkama Čorka su dočekali oko ponoći 22. ožujka 2011. pred garažom i pokušali ga oteti, ali su od plana odustali jer je Čorak počeo zapomagati, što je uzbunilo susjede. Navodni šef otmice Sudarević, koji je akciju gledao iz drugog auta, tada im je rekao da bježe. Motivi otmice nepoznati su, ali sumnja se da su otmičari za Čorka namjeravali zatražiti vrtoglavu otkupninu.

>> Čorak: Mislio sam da su iz kvarta, a onda su zaredali udarci šokerom

>> 'Trebali su mi platiti 30.000 € za otmicu'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije