TRAGIČNA NESREĆA

Preminula nakon što ju je udario automobil dok je prelazila cestu

hitna pomoć
Foto: ilustracija
12.06.2014.
u 13:28

Ruža Novina pokušala je prijeći cestu izvan obilježenog pješačkog prijelaza

Ruža Novina (63) preminula je pet sati nakon što je na nju u srijedu oko 20.30 sati u Bistričkoj ulici u Sesvetama naletio mercedes CLK zagrebačkih registracija kojima je upravljala K. P. (28).

Do nesreće je došlo kada je 63-godišnjakinja pokušala prijeći cestu izvan obilježenog pješačkog prijelaza. Iako se vozačica koja ju je udarila odmah zaustavila i nazvala hitnu pomoć, unesrećena je unatoč liječničkoj intervenciji preminula oko 1.30 sati.

Zbog utvrđivanja okolnosti prometne nesreće policija moli sve svjedoke da im se jave na broj telefona 192.

>> Pješakinja poginula u naletu putničkog vlaka

Komentara 1

JM
jazz.moli.5
20:43 12.06.2014.

Premda se ovaj komentar ne odnosi na ovaj slučaj jer ne znam kako se nesreća dogodila, moram kao dugogodišnji vozač reć da je stanje na ulici jednako kaotično kao i sve ostalo u ovoj državi. Vožnja automobilom je postala napor zbog silnih gužvi, vozača koji se ne pridržavaju propisa, reda i vozačke kulture, ali i zbog pješaka koji poput bezglavih stvorova srljaju pred vozilo. Motociklisti nasrću kao kamikaze sa svih strana, biciklisti iznenada s nogostupa izlijeću na pješački prijelaz bez zzaustavljanja itd. Čovjek bi, izgleda, morao imati 4 para očiju dok vozi. I kad sve to vidim čini mi se da imamo više sreće nego pameti jer s ovakvim nenormalnim ponašanjem svih sudionika u prometu, nesreća bi moglo biti i puno više. Uistinu katkad požalim što na našim gradskim prometnicama nema prometnih policajaca koji dijele kazne. Recite i sami, koliki je postotak onih koji daju žmigavac. Sad kao da je postalo pomodno i poželjno nepoštivanje propisa. A koliko često vidite da roditelj čak riskira život svog djeteta prelazeći cestu ondje gdje nije pješački prijelaz. Mislim da bismo svi trebali malo više pažnje posvetiti svom ponašanju na kolniku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije