Sastojci:
prvo tijesto: 1 jaje, 100 g šećera, 100 g maslaca, 60 g mljevenih poprženih lješnjaka, 100 g Oštrog brašna Podravka, 1 žličica Praška za pecivo Dolcela
drugo tijesto: 4 jaja, 100 g šećera, 150 g maslaca, 100 g čokolade, 1 Vanilin šećer Dolcela, 1 žlica Oštrog brašna Podravka glazura: 50 g maslaca, 200 g čokolade
Priprema:
prvo tijesto: Jaje i šećer pjenasto izmiješajte, dodajte omekšali maslac, mljevene lješnjake, brašno i izmiješajte. Lim (20x30 cm) premažite maslacem, pospite brašnom pa u njega rasporedite tijesto. Pecite oko 10 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C.
drugo tijesto: Žumanjke sa šećerom pjenasto izmiješajte, dodajte omekšali maslac, otopljenu čokoladu, brašno i izmiješajte. Bjelanjke istucite u čvrst snijeg i umiješajte u tijesto.
Na prvo tijesto stavite drugu smjesu. Pećnicu smanjite na 150 °C i pecite 50 minuta.
Glazura:
Maslac i čokoladu otopite na pari (po želji može biti i mliječna čokolada). Kad se glazura malo ohladi prelijte je preko kolača. Ohlađeni kolač narežite i poslužite kao desert nakon obroka ili uz neki napitak.
>>Slatko pečeni losos sa zelenim lilmunom i peršinom
>>S jagodama baš ništa ne može krenuti krivo