Napali je podivljali psi

'Dobro je da me nisu uhvatili za vrat, još sam u šoku'

Ženu napali podivljali psi
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/5
09.11.2013.
u 15:21

Osim teške i duboke ozlijede desne noge, psi su nesretnu ženu izgrizli po nadlaktici i lijevom stopalu. No osim teških tjelesnih rana, u ovu se 65-godišnjakinju uvukao strah koji, čini se, nikada neće zaliječiti

Nakon operativnog zahvata 65-godišnja M.Š., koju su u petak predvečer u Rubešima pokraj Rijeke napala i teško ozlijedila dva psa mješanca patterdale terijera i labradora, osjeća se bolje, liječnici na Odjelu traumatologije KBC-a na Sušaku potvrdili su kako joj je rana primarno obrađena, nakon čega treba vidjeti hoće li biti oštećenja tkiva, a potom i hoće li biti potrebna rekonstrukcija ozlijeđene desne noge, s koje su psi dio tkiva otkinuli.

Osim teške i duboke ozlijede desne noge, psi su nesretnu ženu izgrizli po nadlaktici i lijevom stopalu. No osim teških tjelesnih rana, u ovu se 65-godišnjakinju uvukao strah koji, čini se, nikada neće zaliječiti. - Još sam u šoku, bojim se, psi su još uvijek tamo, strahujem za svoju unučicu, sina naše susjede, ostalu djecu. Sada velim, bolje da su mene napali, nego njih. Samo sam otišla baciti smeće i kada sam se vraćala prema kući, istrčali su ispred mene, počeli su lajati, a ja sam pomislila – možda će samo proći, a onda su me napali, počeli vući za rukave. Nisam sigurna jesam li sama pala ili su me oni srušili. Dobro je da me nisu uhvatili za vrat. Poslije toga više se ne sjećam detalja – ispričala nam je još uvijek vidno uzbuđena M.Š.

Susjeda čula vrisku, razjarene pse otjerala metlom

Prizor u Rubešima, kojemu su u petak svjedočili brojni susjedi bio je jezovit, posvuda je bilo tragova krvi, a M.Š. je u posljednji trenutak spasila prisebna susjeda Damira Matoš, po struci medicinska sestra, koja je, nakon što je ispred svoje kuće čula vrisku, metlom uspjela otjerati razjarene pse i ukazati joj prvu pomoć do dolaska hitne. Kćer napadnute žene H.Š. strepi od opasnosti koje vrebaju iz susjedstva, upozorava kako na području Rubeša ima priličan broj pasa koji su bez nadzora, u neposrednoj je blizini dječji vrtić, a školska djeca trebaju pješačiti do škole u Kastvu. Ukoliko se nešto slično ponovi, pita se tko će tu djecu zaštiti.

Psi koji su napali  65-godišnjakinju nalaze se u susjednom dvorištu, vlasnik im je mladić koji ondje privremno živi. Drži ih vezane na lancu na terasi kuće, i kako su nam potvrdili ostali susjedi, ne običava ih izvoditi. Pitali smo ga kako se dogodilo da su njegovi psi u petak slobodno, bez nadzora izašli iz dvorišta.

 -  Došao sam s posla, odvezao ih, dao im jesti i ušao u kuću, ali nisam dobro zatvorio vrata ograde na terasi. Oni su izletjeli van, ja sam čuo vrisak, izašao vidjeti što se događa – kratak je bio mladić neraspoložen za razgovor. Potvrdio je kako je bio na ispitivanju u policiji, koja će ga naknadno obavijestiti o daljnjem postupanju, očekuje da će psi biti uzeti na promatranje. Mladić tvrdi kako psi dosada nikoga nisu napali te da su redovito cijepljeni. - Ozlijede će proći, ali mi je žao što je moja majka proživjela. Prizor je bio strašan, prava klaonica. Srećom da se sve dogodilo blizu kuća, da su ljudi čuli vrisku. Susjeda joj je spasila život - kazala nam je kći napadnute M. Š.

 

Ključne riječi

Komentara 22

ZR
zea.razdorov
17:16 09.11.2013.

To su pitbulovi, nikakvi križanci terijera i labradora. Nemam u principu ništa protiv pasmine /i ja imam pitbula koji je OK/ ali protiv tog tipa vlasnika imam, itekako: 1. lažu o pasmini /btw i zato što je zakonom propisano postupanjee s tzv. 'opasnim', odnosno potencijalno opasnim pasminama /između ostalog i zabrana uzgoja, tj. obavezna kastracija/ 2. drži ih zavezane, ne bavi se njima, vjerovatno ih i potiče da napadaju. pitanje vremena je kad će pobjeći i napasti čovjeka ili drugog psa. Baš me zanima da li će se pametni drotovi dosjetiti mogućnosti da se radi o pitbulovima - budući da pasmina nije priznata od kinološkog saveza, nema niti standarda i obaveznog parenja iste pasmine /praćenje toga je rodovnik!/. Zato izjava da se radi o križancu i nije totalno kriva - međutim zakon je vrlo decidiran i kad se radi o križancima opasnih pasmina - kad se idiot dohvati uzgoja, onda kroz parenje želi potencirati agresiju /to znači da namjerno za parenje biraju agresivne životinje i nadaju se da će pokoje štene takve osobine i naslijediti/. Takve pse, koji su napali, treba eutanazirati, vlasniku zabraniti držanje pasa narednih 80-ak godina i propisno ga opaliti po džepu.

DU
Deleted user
17:32 09.11.2013.

Najbolja su opravdanja tipa pas neće čovjeka napasti dok se ne "osjeti ugroženim" nek mi netko objasni šta je to, meni taj pojam nije jasan?...sigurno je ova gospođa napale pse a oni je zamalo zaklali...

VE
verica2
16:11 09.11.2013.

Zna se kako se moraju držati psi i čemu služi brnjica i uzica. Zlo mi je kad pročitam ili čujem: "Pas do sada nije nikoga napao!" To je kao da netko vozi s 3 promila alkohola u krvi i, kadkad skrivi nesreću, kaže: "Pa ja uvijek vozim tako pijan možda i pijaniji, a do sada mi se nije ništa dogodilo".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?