14.01.2011. u 12:00

Bit će zbrinut i nakon izbora jer je ostvario pravo na zastupničku mirovinu, s time da postoji osnovana sumnja da će mu poštar penziju donositi u Remetinec

Mladen Barišić, bivši ravnatelj Carine i blagajnik HDZ-a, osumnjičen za milijunske malverzacije, uživa i dalje sve blagodati naše političke kaste.

Kao bivši državni dužnosnik ima pravo na mjesečnu neto plaću od petnaest tisuća kuna koja će mu biti dovoljna do 7. travnja kada ima pravo aktivirati zastupnički mandat u Saboru s ništa manjom plaćom. Bit će zbrinut i nakon izbora jer je ostvario pravo na zastupničku mirovinu, s time da postoji osnovana sumnja da će mu poštar penziju donositi u Remetinec.

Odličan start

Ministar nakon samo dva tjedna na optuženičkoj klupi

Jasen Mesić, ministar kulture, možda neće ostaviti veći trag u resoru, ali je već oborio jedan rekord. Nakon samo dva tjedna na funkciji pojavio se na sudu jer je tužen zbog otimačine – potonulog broda.

Naše Velo misto

Strikan i netjak opet zabavljaju Splićane

Željko Kerum, splitski gradonačelnik, odlučio je reagirati na napise da je svom neiskusnom, 23-godišnjem nećaku namjestio posao gradnje gradskih stanova vrijedan 75 milijuna eura. – Ne nasjedajte na provokacije, insinuacije i netočne informacije da u tom poslu ima zarade – poručuje javnosti Kerum preko Radio Splita. Zašto to govori nama? Neka Kerum radije nećaka na vrijeme upozori da se ostavi ćorava posla u kojem – ‘nema zarade’.

I najbolji griješe

Prva kriva procjena guvernera Rohatinskog

Željko Rohatinski, guverner Hrvatske narodne banke, nagrađen i kao najbolji guverner na svijetu, jedna je od najpopularnijih osoba u zemlji pa ne iznenađuje što ga mnogi žele vidjeti i kao premijera. On se još jednom zahvalio na toj mogućnosti, kako naglašava, iz osobnih razloga.

Bliži mu se šezdeseta, kaže, a cijeli život živi od plaće pa nije ništa uštedio i sada želi otići u privatni sektor ‘gdje mora nešto zaraditi za stare dane’. Odakle mu samo ta ideja da će zaraditi u privatnom sektoru? Pa svi koji su u Hrvatskoj ‘spremili nešto u garažu’ radili su ili rade u javnom sektoru. Evo, primjerice, bivši premijer.

Komentara 6

AR
ardo
10:58 15.01.2011.

Burkina Faso!

NN
nije nego
16:54 14.01.2011.

dok obični građanin hrvatske čim završi u zatvoru gubi pravo na plaću, politička elita s optuženičke klupe zadržava veliki dio stečenih privilegija Državne svete krave Sanadera, Barišića, Rončevića... čeka mirovina od 10.000 kuna Koliko je običan puk u ovoj zemljimlji obespravljen u odnosu na političku elitu zorno svjedoči i primjer državnih dužnosnika koji unatoč kaznenim istragama i prijavama, pa i nepravomoćnim presudama za milijunske prijevare i krađe, i dalje imaju pravo na sve povlastice koje proistječu iz njihova dužnosničkog položaja. Također, ni u jednom slučaju ne gube pravo na povlaštenu mirovinu koja iznosi u prosjeku oko 10.000 kuna i koju su stekli zahvaljujući “posebnim zaslugama” makar se naknadno pokaže da su bili ratni zločinci ili kriminalci. Bogovi i volovi Nakon odlaska s dužnosti, na punu plaću od šest mjeseci i još na polovicu plaće drugih šest mjeseci, ministri i saborski zastupnici te ostali visoki dužnosnici imaju pravo bez obzira na to jesu li funkciju napustili svojevoljno i časno ili su, pak, karijeru završili s lisičinama. Tek u slučaju pravomoćne presude gube plaću, no s obzirom na brzinu domaćeg pravosuđa i dugog puta do pravomoćne presude, mogu godinama uživati u privilegijima. Takav je slučaj sa zastupnikom Berislavom Rončevićem, koji unatoč prvostupanjskoj presudi, svoju saborsku plaću ima pravo primati sve dok se ne donese pravomoćna presuda u slučaju “Kamioni”. Što mogu bogovi, ne mogu volovi jer s druge strane, prema odredbama Zakona o radu, ako radnik završi u istražnom zatvoru, istog trenutka ostaje bez plaće te poslodavac prema njemu nema obveza osim plaćanja mirovinskog i zdravstvenog doprinosa na minimalnu osnovicu. Isto tako, osobe protiv kojih se vodi bilo kakav kazneni postupak, ne mogu se niti prijaviti na natječaj za državne službenike i namještenike, a kamoli sanjati o tome da će dobiti posao. Bivšeg šefa Carine Mladena Barišića, pak, ne muče takve brige. On je prije uhićenja imao status državnog tajnika, a sada prima 15.000 kuna mjesečno. Tu visoku naknadu dobiva od rujna prošle godine kad je razriješen s dužnosti i na nju ima pravo do konca ožujka ove godine. Kad mu pravo na punu plaću istekne, opet u travnju može zatražiti još šest mjeseci polovicu plaće. Ako u međuvremenu ne bude pravomoćno osuđen, nema nikakve zapreke da također u travnju aktivira zamrznuti saborski mandat i nanovo ostvari pravo na punu saborsku plaću. Današnji austrijski uznik, bivši premijer Ivo Sanader također ima pravo na dužnosničku plaću, no zasad je nije tražio, niti je dobiva. Da li uopče treba komentirat kakvu i koju borbu protiv kriminala vodi ova zločinačka banda. Da je vodi Zakon i Ustav bi pod hitno mjenjali.

VI
vidimškoj
15:04 14.01.2011.

Mladen Barišić, bivši ravnatelj Carine i blagajnik HDZ-a, osumnjičen za milijunske malverzacije, uživa i dalje sve blagodati naše političke kaste. Kao bivši državni dužnosnik ima pravo na mjesečnu neto plaću od petnaest tisuća kuna koja će mu biti dovoljna doo 7. travnja kada ima pravo aktivirati zastupnički mandat u Saboru s ništa manjom plaćom. Bit će zbrinut i nakon izbora jer je ostvario pravo na zastupničku mirovinu, s time da postoji osnovana sumnja da će mu poštar penziju donositi u Remetinec. ++++++++++++++++ Pa ko mu od te zločinačko - lopovske bande iz hadezea može išta zamjerit.????? Šta je on to njima loše napravija da bi ga oni sada kaznili sa odlaskom na biro i zapljenom imovine kao vođi te zločinačke stranke smranaderu. Njima je trebao žrtveni jarac i on se pojavia tako naivno da se ni u snu nisu nadali. Odakle NJOJ 250 tisuća kuna i odakle joj pare za izbore ???? Jasno mi je da je ovi narod može bit glup i blesav ali me čudi ova blesava EU koja tolerira ovakvo ponašanje jedne Evropske države ili možda misle :::ko je.e budale nek se glođu jer šta budu veča sirotinja više će cjenit kosti koji će dobit.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?