Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 71
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POGLAVARSTVO

Dugoreški proračun za 2009. manji 8,9%

16.12.2008.
u 18:08

DUGA RESA – Dugoreško Poglavarstvo danas je jednoglasno podržalo proračun za sljedeću godinu, a zadnju riječ o gradskim financijama u četvrtak će reći gradski vijećnici.

Proračun je planiran na 30,5 milijuna kuna, što je 8,9 posto manje od ovogodišnjeg ali, realno, riječ je o istim iznosima, jer je u ovoj godinu u proračun koji je iznosio 33 milijuna kuna prenesen višak iz prethodnih godina.

– Najviše novca imat će odjel komunalnog gospodarstva, 15,1 milijuna kuna, jer će se i ove godine najviše novca uložiti u gradnju komunalne infrastrukture, ali nismo zaboravili ni socijalnu komponentu – pojasnila je pročelnica financija Mira Fudurić-Kurelić, a gradonačelnik Ivan Baršić dodao je kako je proračun realan i usklađen s državnim smjernicama.

Vjekosav Marochini predložio je da se novac namijenjen otkupu zemljišta za gradsku sportsku dvoranu prenamijeni za preseljenje ispostave Zavoda za zdravstveno osiguranje, koja je na nepristupačnom mjestu, gdje teško dolaze zdravi, a kamoli bolesne i invalidne osobe. Podržao ga je i Ivan Moguš, no gradonačelnik Baršić je pojasnio kako će ovaj problem u dogovoru s mjerodavnim ministarstvom biti riješen preseljenjem ureda zdravstva u prostor kod Komunalnog poduzeća, koji se nadograđuje i gdje je cijeli kat slobodan za najam.

Poglavrstvo je izišlo uususret željama građana i odlučilo dopuniti odluku o javnom prijevozu. Za umirovljenike je imovinski cenzus povećan sa 1800 na 2000 kuna, a pravo na besplatni prijevoz imat će, po novome, i invalidne osobe, osobe s posebnim potrebama, bez obzira na visinu primanja. (I. M. Z.)




Ključne riječi

Želite prijaviti greške?