Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAGEDIJA U ITALIJI

Tužan kraj potrage: Pronašli tijela djevojaka koje je odnijela rijeka, zagrljene se borile za život

Nesreća u Italiji
Screenshot/Twitter
02.06.2024.
u 13:22

Riječ je o tijelima dviju djevojaka, Patrizie Cormos (20) i Biance Doros (23). Potraga za mladićem koji je bio s njima još uvijek traje.

Spasioci su identificirali dva tijela troje mladih nestalih od petka u vodama rijeke Natisone, u Premariaccu, u pokrajini Udine. Pronašli su ih volonteri Civilne zaštite. Riječ je o tijelima dviju djevojaka, Patrizie Cormos (20) i Biance Doros (23).

Tijela su identificirana stotinama metara od riječnog korita gdje su se dvije djevojke zaustavile zajedno s Cristianom Molnarom, 25-godišnjim mladićem s prebivalištem u Austriji koji je bio zaručen za Doros, javljaju talijanski mediji. Potraga za njime još uvijek traje.

Podsjetimo, u tragičnoj nesreći koja se dogodila u petak na rijeci Natisone u pokrajini Udine, troje mladih, mladić i dvije djevojke, nestalo je nakon što ih je odnijela poplava. Među njima je bila 21-godišnja djevojka rođena u Italiji, u Colleferru, pokrajina Rim, a nastanjena u Campoformidu, te djevojka rumunjskog podrijetla i 25-godišnji mladić, oboje s prebivalištem u Udinama. 

Rijeka Natisone naglo je nabujala, što je iznenadilo troje mladih. Prema videozapisu koji je objavio UdineToday, pokušali su se zagrliti i oduprijeti snažnoj struji, no na kraju ih je voda odnijela. Spasioci su uspjeli locirati nesretne mlade, ali svi pokušaji spašavanja, uključujući upotrebu dizalice i užeta, bili su neuspješni. Struja ih je ubrzo odvukla i izgubio im se svaki trag.

VEZANI ČLANCI:

Da su mladi u nevolji, prekjučer poslijepodne prvi je shvatio prolaznik koji je čuo vrisku s rimskog mosta u Premariaccu, manje od 15 kilometara od Udina, i digao uzbunu. "Bili su uspaničeni, ali situacija nije bila ugrožavajuća. Samo nekoliko metara vode dijelilo ih je od sigurnosti. Nažalost, bili su neodlučni što učiniti: tražili su najnižu točku gdje bi mogli prijeći, ali bili su uspaničeni i odmah sam pozvao policiju", ispričao je za TeleFriuli vozač gradskog školskog autobusa iz Premariacca (Udine).

A zašto su se mladi uopće našli na otočiću u vrijeme poplave? Nakon sveučilišnog ispita Patrizia je željela otići u šetnju na otvorenom, provesti vrijeme u društvu, fotografirati se s dvoje prijatelja koji su joj se pridružili. Njih troje su kao destinaciju odabrali plažu Premariacco, plažu na rijeci Natisone koja se nalazi ispod rimskog mosta. Bilo je 13:35 kada ih je iznenadila poplava i digla uzbunu.

Njih troje su se držali jedno za drugo, pokušavajući se oduprijeti i smoći hrabrosti, dok je nabujala voda nastavila rasti. U jednom trenutku Cristian je pokušao doći do obale, ali se vratio jer je situacija bila preopasna. Vatrogasac s lijeve obale pokušao je zaroniti, ali je i on morao odustati zbog siline struje. U međuvremenu su se kolege vatrogasci usidrili na ljestvama i spustili s mosta kako bi pokušali dohvatiti malu skupinu, bacali su konope u tom smjeru, ali sretnog kraja, nažalost, nije bilo. 

FOTO Poplave u Njemačkoj nose sve pred sobom: Prijeti pucanje brane, ljude spašavaju helikopterima

Nesreća u Italiji
1/66
Ključne riječi

Komentara 1

MA
marijanka
16:34 02.06.2024.

Nesto mi nije jasno.Snimaju kako se bore sa bujicom a ne poduzimaju nista.Zar im se nije moglo pomoci.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije