poslušajte kako zvuči

Pop-senzacija! Tinejdžerski idol Endi hrvatski je Justin Bieber

endi
Foto: Promo
1/3
21.01.2014.
u 10:41

– Na nastupu u Splitu, gdje se okupilo dvije tisuća fanova, jedva smo prošli kroz trgovački centar uz šest zaštitara pa smo išli kroz podzemnu garažu, jurili na drugi kraj centra da bismo uspjeli doći do backstagea.

Sve što možeš sanjati, možeš i ostvariti, moto je 16-godišnje pop-zvijezde Endija Schröttera po kojem su, otkriva hrvatski Justin Bieber, kako mu tepaju mediji, na njegovu golemu radost počeli živjeti i njegovi obožavatelji.

Čuvaju ga zaštitari

– To i jest smisao svega, da aktiviram mlade da vjeruju u sebe i svoje snove, da dođu na nastupe gdje ćemo svi zajedno pjevati i plesati, zabavljati se bez alkohola i živjeti zdravo – kaže pjevač. Spot za njegov debi singl “Atom” dosad je pregledan milijun i pol puta na YouTubeu, a spot za aktualni singl “Reci mi nešto o sebi” također brzinski skuplja klikove. Otkako je prije godinu i pol objavio “Atom”, od dječaka koji je s nepunih 14 došao sam živjeti u Zagreb kako bi slijedio svoj san Endi je izrastao u regionalnu pjevačku i plesačku pop-senzaciju. Za njim luduju i tinejdžerice u Sloveniji, Srbiji, BiH...

– Na nastupu u Splitu, gdje se okupilo dvije tisuća fanova, jedva smo prošli kroz trgovački centar uz šest zaštitara pa smo išli kroz podzemnu garažu, jurili na drugi kraj centra da bismo uspjeli doći do backstagea. Primjećujem da je na koncertima i sve više dečki, čemu se veselim – smješka se Endi. Obožavateljice mu svakodnevno šalju poruke i zahvaljuju mu što im je uljepšao dan svojim pjesmama i osmijehom te na stihovima s kojima zaspu i bude se. Šalju mu i darove na kućnu adresu ili mu ih poklone nakon nastupa. – Najčešće su to prekrasni crteži, plišani medvjedići i slatkiši. Naime, pročitale su da obožavam čokoladu i bombone pa uvijek dobijem puno slatkiša.

Želi otići u New York

Usto što gradi glazbenu karijeru, pohađa i dvije škole, Srednju školu suvremenog plesa Ane Maletić i Školu za primijenjenu umjetnost i dizajn u Zagrebu.

– U školi sam od 8 do 17.30 sati, a navečer imam treninge, satove pjevanja ili nastupe, intervjue, fotografiranja... No, još uvijek sve uspijevam uz dobru organizaciju i disciplinu – priča.

Krenuti sa 14 godina u život daleko od roditelja ulijevalo mu je strah, no vrlo brzo se naviknuo i snašao u učeničkom domu, u kojem živi. – Izlazim vikendima, volim otići u kino s društvom, no uvijek sam u domu do 23 sata – ističe. Od zarađenog novca kupio je mobitel, a štedi za daljnje obrazovanje, autoškolu i putovanja. – Lani sam posjetio London, a volio bih otići u New York – kaže i priznaje da ima simpatiju, a prošlo ljeto prekinuo je s djevojkom zbog razdvojenosti tijekom ljeta, koje je proveo u Pakracu.

– Danas smo prijatelji i to mi je drago. Volim jednostavne cure, iskrene, koje nisu bahate, volim dobronamjerne. A ako vole ples, nitko sretniji od mene – priznaje.

>>'Ovisnik si, trebaš pomoć, nadam se da ćeš završiti u zatvoru'

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije