zakon unije

Komisija istražuje e-trgovinu jer sumnja da tvrtke same grade zapreke

internet
Foto: Goran Kovacic/pixsell
08.05.2015.
u 12:03

Istražitelji iz Komisije vjeruju da pojedine tvrtke same uvode prepreke prekograničnoj trgovini na internetu kako bi jedinstveno tržište podijelile prema nacionalnim granicama i spriječile natjecanje

Istodobno s objavom strategije stvaranja jedinstvenog digitalnog tržišta u EU, Europska komisija pokrenula je i istragu u sektoru e-trgovine. Istražuje se jesu li neke tvrtke stvorile monopol u trgovanju putem interneta i time kršile europske propise o tržišnom natjecanju.

Istražitelji iz Komisije, naime, vjeruju da pojedine tvrtke same uvode prepreke prekograničnoj trgovini na internetu kako bi jedinstveno tržište podijelile prema nacionalnim granicama i spriječile natjecanje. U prvoj fazi istrage EK će nizu poduzeća u sektoru e-trgovine poslati zahtjev da dostavu informacije o svojoj poslovnoj praksi.

>>TAP izuzet iz europskih propisa koji su spriječili Južni tok

>>Od 2016. mora se reciklirati 45% električne i elektroničke opreme

Komentara 2

SA
sasavt
17:11 08.05.2015.

normalno da je tak. jedna je cijena i kvaliteta za njemačko tržište a druga za hr. uglavnom nas deru bez srama.

AP
andre.pisacic.7
14:45 15.05.2015.

Ma koda je to bitno,meni se svidjaju ove noge na fotki!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije