Priča o pijanstvu

Brozović je ‘kafanski čovjek’ koji je na Euru odlučio ne piti

Hrvatska - Turska
Foto: Reuters/PIXSELL
1/8
16.06.2016.
u 09:54

Kaže izbornik da nam je pustio radi samopouzdanja – nasmijao se Domagoj Vida

Slučajno ili ne, na druženje s novinarima došao je dvojac koji je “išamarao” izbornika Čačića i trenera vratara Mrmića u beli.

– Kaže izbornik da nam je pustio radi samopouzdanja – nasmijao se Domagoj Vida. Drugi “kartaš”, Marcelo Brozović, dodao je:

– Imaju pravo na revanš.

A Vida se, osim kartanja, bavi i proučavanjem čeških napadača.

– Dobijemo četiri lista papira s podacima o protivnicima, tako je i sada. Mi u obrani o njihovim vrlinama i manama razgovaramo s Joeom (Šimunić, nap.a.) i Mišom. Razgovaram dosta sa Šimunićem, pomažu mi ti razgovori, Joe je to prošao – kazuje Vida.

Neće me opet izbaciti

Priča o pivu i pijanstvu koju je Čačić najavio pobijedimo li Češku neće proći kod Vide. Jednom ga je, dok su bili u Dinamu, Čačić izbacio iz autobusa kada je čuo kako se otvorila limenka piva.

– Ovamo smo došli odraditi posao, ne samo pobijediti Tursku i Češku. Mi smo profesionalci, gledat ćemo kako pobijediti Španjolsku. Neće biti nekog alkohola, slavlja, idemo se mi regenerirati – kazao je Vida.

Vragolasto se nasmijao na konstataciju da “Čačić priča o pivu, a Vida o regeneraciji”.

– To je bilo prije, Vida se promijenio – zaključio je stoper Hrvatske.

Hotelom Golf de Barriere odzvanja navijanje, svi su protiv njega, ali Marcelo Brozović jednostavno je nepobjediv. Prvak reprezentacije u pikadu, biljaru, stolnom tenisu... Prvak igara ili, kako je rekao Andrej Kramarić, “kafanski čovjek”.

– U pikadu igram prvu ligu – kratko kaže Brozović.

Prenio je dio atmosfere iz hotela, odnosno sale za zabavu u kojoj reprezentativci provode dosta vremena.

– Što ću se hvaliti... Svi navijaju da izgubim, to se ponekad i dogodi. Evo, u pikadu Mandžo dobije dosta mečeva, tri od deset. To je dobro za njega – kazao je Brozović.

U press-centru pokazao je svoje sposobnosti u stolnom tenisu, novinarski predstavnik Dubravko Miličić iz 24 sata pognute je glave dočekao kraj meča protiv Brozovića.

– Ma pustio sam mu, nisam mu želio rušiti samopouzdanje. Zamislite da sam ga dobio, a on odigra loše protiv Češke, svi bi mene krivili – u povjerenju nam je otkrio Miličić koji je poslije pretrpio poraz i od Drage Sopte iz HNS-a i izgubio je status novinarskog reprezentativca. Brozoviću najlošije ide playstation, valjda tako mora biti kad je “kafanski čovjek”.

– Igram NBA, Fifu, tu pobjeđujem pola-pola. Od Mandže sam izgubio na NBA, a Kova (Kovačić, nap.a) i ja smo izgubili od Pjace i Roga u Fifi. Izabirem li Inter? Ma kakav Inter, ne uzimamo ove najjače klubove – rekao je Brozović.

Izbornik Čačić rekao je da će se napiti s igračima ako pobijede Češku.

Loš je u Playstationu

– Nije to doslovno mislio, popit ćemo pivo-dva. Ali ja neću. Ne pijem dok sam na Euru, tako sam odlučio. Mogu nešto popiti ako postanemo prvaci Europe – ozbiljnim glasom kaže Brozović.

Malo smo razgovarali i o nogometu. Za promjenu. Brozović je nadtrčao sve naše reprezentativce u utakmici protiv Turske, bio je na 11,6 kilometara...

– Netko mi je rekao da sam toliko pretrčao. Uvijek sam mogao puno trčati. Nisam umoran, nadam se da ću još više pretrčati protiv Češke – jednostavan je Brozović.

>>Pomozite Čačiću: Što treba mijenjati u momčadi?

Komentara 12

DU
Deleted user
11:53 16.06.2016.

Evo Ozrena i večernjaka s piskaranjem koje treba uvesti nereda u našu reprezentaciju kad već nema tko u Francuskoj iscrtati svastiku.

HA
hajduk1966
14:16 16.06.2016.

"kafanski"

OD
otac_domovine
15:15 16.06.2016.

Šimunić je jedan od naših najkvalitetnijih stopera nakon odlaska vatrenih.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije