u slast!

Fileti svježeg bakalara s krumpirom u ružmarinu

bakalar s krumpirom
Thinkstock
23.12.2013.
u 17:00

Za ovo jelo trebat ćete izdvojiti oko 150 kuna, a za pripremu će vam biti potrebno oko 45 minuta.

SASTOJCI: 800 g fileta svježeg bakalara, maslinovo ulje, sol, papar, 1 kg mladog krumpira, ružmarin, bijelo vino

PRIPREMA: Filete bakalara operite i dobro osušite. Na tavi na kojoj ste zagrijali malo maslinova ulja pržite ih najprije na strani s kožom, a kad meso pobijeli, okrenite. Podlijte s malo bijelog ulja i pojačajte temperaturu da ispari. Pospite peršinom i po želji češnjakom i pokapajte maslinovim uljem. Krumpir kratko prokuhajte, ocijedite, uvaljajte u ružmarin koji ste kratko pržili na suhoj tavi, posolite krupnom soli i pecite u pećnici 20 minuta na 200°C.

>>Morska rapsodija na blagdanskom stolu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?