05.06.2013. u 12:00

Za Ribića je najbolje da se posve prebaci na politički teren i priključi se inicijativi “Hoću da to uđe u Ustav”.

Zavodljiva Ribićeva računica
Vilim Ribić, šef Matice hrvatskih sindikata, u pregovorima s glavnim vladinim pregovaračem Mirandom Mrsićem inzistirao je i na tome da plaće porastu tri posto kad BDP naraste jedan posto. Kako Ribićeva zavodljiva računica nema previše veze s matematikom, ekonomijom i logikom, najbolje je da se posve prebaci na politički teren i priključi se inicijativi “Hoću da to uđe u Ustav”.

“Hoću da u Ustav uđe odredba o povećanju plaće za tri posto čim BDP naraste jedan posto”, prijedlog je koji bi sigurno lakoćom prikupio i milijun potpisa.

Milanovićev izračun
Zoran Milanović, premijer, izjavio je za Jutarnji da je “posao svakog ministra sto puta teži od posla gradonačelnika Zagreba”. Znači li to da je ministar zdravlja umoran kad se tako grčevito borio za “lagodnu” funkciju gradonačelnika?

Facebook pobjeda
Ivan Škaričić, dugogodišnji gradonačelnik Omiša, nakon 18 godina morat će prepustiti ključeve grada Ivanu Kovačiću.

Ne samo to, Škaričić koji je prije izbora izjavio da ga Facebook “ne zanima, ne prati ga niti ga gleda” morat će ubuduće, kako 
piše Slobodna, gledati u spomenik Marku Zuckerbergu, osnivaču Facebooka. Kovačić je, naime, pobijedio Škaričića bez ijedne kune uložene u predizbornu kampanju, a cijelu je agitaciju vodio kroz Facebook 
grupu “Podržimo Ivana Kovačića”.

Kerum ljutit jer se šefići nisu držali dogovora iz Konobe
Željko Kerum, splitski gradonačelnik na odlasku, komentirao je svoj izborni debakl i analizirao uzroke poraza. Krivce je pronašao u svim protukandidatima koji su se “urotili protiv njega”, a posebice u “malim šefićima splitskoga HDZ”. Mali “šefići” su Kerumu krivi jer su prekršili “dogovor iz konobe” na kojem je dogovorena koalicija HGS-a i HDZ-a. Nakon što je propalo vođenje politike iz dugopoljske konobe, Kerum sada najavljuje nastavak političkog djelovanja sam protiv svih. “Radit ću u Saboru, Županiji i Gradu”, najavljuje ovaj saborski zastupnik i dvostruki vijećnik. Ako će raditi kao prošle četiri godine, nećemo ga tako skoro vidjeti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?