06.09.2013. u 12:00

Akcija Picula - Stier opipljiv je dokaz da političari u Zagrebu nisu gluhi na vapaje svojih sunarodnjaka iz BiH

Zajedničko obraćanje dvojice hrvatskih europarlamentaraca europskom povjereniku za proširenje Štefanu Füleu, u kojem od njega traže da se u predstojećim reformama u Bosni i Hercegovini posebna pozornost posveti institucionalnoj jednakopravnosti hrvatskog naroda, pokazuje da nacionalni interes ipak može ujediniti tradicionalno posvađanu i podijeljenu političku scenu u Hrvatskoj. 

Dok unutar zemlje lome koplja oko svega i svačega, SDP i HDZ u sjedištu Unije zajedno skreću pozornost na problem Hrvata u BiH. Osim što je riječ o prvom zajedničkom potezu hrvatskih predstavnika u Europarlamentu, akcija Picula - Stier opipljiv je dokaz da političari u Zagrebu nisu gluhi na vapaje svojih sunarodnjaka iz BiH.

S druge strane, to što su SDP i HDZ državnički pristup u Bruxellesu iskazali baš na slučaju bh. Hrvata pokazuje i koliko je doista ozbiljan problem hrvatske neravnopravnosti u BiH. Svojevrsna je to poruka i samim Hrvatima u BiH da ubuduće traže i očekuju potporu od Hrvatske i njenih institucija, a ne od pojedinih stranaka ili političara. Samo takva potpora može pomoći bh. Hrvatima da izbjegnu sudbinu koju im čak i neki u Bruxellesu kroje zadnjih godina.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?