ZAVRŠETAK PRODUŽENE HUMANITARNE AKCIJE LIDLA I CARITASA

Akcijom „Pomagati je lako!“ prikupljeno više od 30.000 proizvoda za pomoć siromašnima

Lidl
Foto: PR FOTO
1/4
18.01.2016.
u 16:08

Trgovački lanac Lidl Hrvatska i Hrvatski Caritas petu su godinu zaredom organizirali veliku humanitarnu akciju „Pomagati je lako!“, koja se i ove godine provodila na nacionalnoj razini u svih 86 Lidlovih trgovina i svim nad/biskupijskim Caritasima. Akcija pomaže velikom broju siromašnih obitelji i pojedinaca, a ove je godine produžena do 31. prosinca kako bi pomoć došla do što većeg broja onih kojima je najpotrebnija.

U ovoj plemenitoj akciji ukupno je prikupljeno više od 30.000 proizvoda, a Lidl Hrvatska dodatno je uručio donaciju u vrijednosti 100.000,00 kuna usmjerenu korisnicima Crkvenih pučkih kuhinja, prenoćišta i blagovališta za beskućnike te korisnicima Caritasovih programa za pomoć beskućnicima.

Lidlovi su kupci i ove godine dokazali da imaju veliko srce te da je pomagati uistinu lako. Humanitarna akcija Lidla i Hrvatskog Caritasa „Pomagati je lako!“ i ove je godine uspješno privedena kraju, pomažući brojnim obiteljima i pojedincima u potrebi. Lidl i Hrvatski Caritas rezultate akcije komunicirali su na sada već tradicionalnoj press konferenciji na zagrebačkom Ksaveru, u prostorima Hrvatske biskupske konferencije gdje su javnost obavijestili o produljivanju trajanja akcije, kako bi pomoć došla do što većeg broja Caritasovih korisnika, te o Lidlovoj dodatnoj donaciji.

Podsjetimo, humanitarna akcija „Pomagati je lako!“ provodila se na nacionalnoj razini prikupljanjem prehrambenih i higijenskih proizvoda za socijalno ugrožene korisnike pomoći nad/biskupijskih Caritasa diljem Hrvatske, a ove je godine trajala od 20.10. do 31.12.2015. godine. U akciju su bile uključene sve Lidlove trgovine u Hrvatskoj (86 trgovina od ukupno 88 budući da su dvije naknadno otvorene pred kraj akcije) i sve nad/biskupijske Caritase (17).

Lidl Hrvatska je i ove godine uručio dodatnu donaciju u vrijednosti 100.000,00 kuna u proizvodima, usmjerenu korisnicima Crkvenih pučkih kuhinja, prenoćišta i blagovališta za beskućnike te korisnicima Caritasovih programa za pomoć beskućnicima, kako bi i njihovi blagdani bili što ugodniji i veseliji. 

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije