Twittervju - Ivan Penava

Ako se novi, mladi šef Radio Vukovara ne iskaže, tražit ćemo novog

Ivan Penava
Goran Ferbežar/PIXSELL
08.11.2014.
u 07:30

Gradonačelnik Vukovara o kritikama da na čelnim mjestima gradskih tvrtki zapošljava stranački podobne i osobe bez iskustva

Zašto je Milan Kos (27), koji nema iskustva u struci, postavljen na mjesto direktora Hrvatskog radio Vukovara?

Svi se zaklinjemo u mlade, a ne damo im priliku da rade i pokažu koliko znaju. S druge strane, u Vukovaru nemamo dovoljno kvalitetnog kadra za taj posao, pa sam se odlučio za tu varijantu. Nadamo se da je kvalitetan izbor. U suprotnom, raskinut ćemo s njim ugovor i tražiti novo rješenje. Radi se o mladoj i obrazovanoj osobi.

Prije toga, za direktora Komunalca postavili ste kuma dogradonačelnika?

I u tom slučaju radi se o mladom i stručnom kadru, a stjecajem okolnosti on je kum dogradonačelnika. Međutim, za sve su prije svega mjerodavni rezultati. Ne gledam tko je podoban ili nije, nego prije svega je li može kvalitetno obavljati svoj posao. Oni odgovaraju meni, a ja biračima.

Kakvi su dalji planovi sa zapošljavanjem u gradu?

Prvi nam je cilj otvaranje proizvodnih kapaciteta, jer jedino nas to može spasiti. Pokušavamo osloboditi proizvodne hale koje traže investitori, a koji žele ovdje ulagati i otvarati radna mjesta.

>>Penava smijenio direktora Hrvatskog radija Vukovar

>>Za 50 mjesta prijavilo se 250 dugotrajno nezaposlenih osoba

Komentara 33

Avatar pf
pf
09:07 08.11.2014.

Ovo je skandalozno. Kao u Sjevernoj Koreji. Užas.

SI
Sittingbull
20:56 08.11.2014.

Ovo što Penava i kradeze rade po Vukovaru je samo početak onoga što jedino znaju. Zapošljavanje kumova i podobnih, prazno politiziranje bez sadržaja. Uskoro će i najveći skeptici da smo dobili najgoru i najnesposobniju gradsku vlast od 1998. Gradonačelnik ne zna da direktor radija ima visoku stručnu spremu i to navodi kao jedan od razloga za smjenu. Strašno. Nadalje izjavljuje da direktor nikada nije bio na Gradskom vijeću što je čista laž. Treba li ovome neki komentar.

DU
Deleted user
07:55 08.11.2014.

ovoga za precednika ,u vukovaru tece med i mlijeko od kada je na vlasti ,je malo je hladnije po stanovima , ali uz pomoc boga i domoljublja vukovarcima buju podijeljene tople hadeze - deke ,sa velikim slovima u sredini " STOP CIRILICI"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije