u Mostaru

Aleksandar Vučić i Kolinda Grabar-Kitarović danas će razgovarati o blokadi poglavlja 23

kolinda i vucic
Foto: HINA/POOL/Lana Slivar Dominic/PIXSELL
12.04.2016.
u 07:32

Neformalni sastanak Vučić – Grabar-Kitarović pripreman je tijekom ponedjeljka, budući da će srbijanski premijer doputovati u Mostar na otvorenje 19. Međunarodnog sajma gospodarstva

Srbijanski premijer Aleksandar Vučić sastat će se danas u Mostaru s hrvatskom predsjednicom Kolindom Grabar.Kitarović i razgovarati o razlozima zbog kojih je Hrvatska blokirala otvaranje poglavlja 23 u procesu eurointegracija Srbije, piše u izdanju od utorka beogradski list Danas.

Neformalni sastanak Vučić – Grabar-Kitarović pripreman je, doznaje ovaj list iz diplomatskih izvora, tijekom ponedjeljka, budući da će srbijanski premijer doputovati u Mostar na otvorenje 19. Međunarodnog sajma gospodarstva.

– Nemamo mi nikakav spor s Hrvatskom, ne znam što se događa u Bruxellesu, ne znam ni kakvo je vrijeme u Bruxellesu – rekao je prethodno  Aleksandar Vučić, naglasivši kako je Srbija "sve napravila u pripremi za otvaranje poglavlja 23, a da pitanje hrvatske blokade prepušta europskim institucijama".

– Ni sa kim se ne svađamo, ni od koga ništa ne tražimo. Jedino što smo tražili jest da Srbija bude poštovana. I ništa više – rekao je Vučić novinarima u Grdelici, sudjelujući u predizbornoj kampanji Srpske napredne stranke, gdje je otvorio jednu dionicu autoceste na Koridoru 10.

Tijekom boravka u Mostaru Vučić bi se, kako je ranije najavljeno, trebao sastati i s predsjedateljem Predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem, s kojim je u povodu nedavne oslobađajuće presude Vojislavu Šešelju u Den Haagu razmijenio nekoliko oštrih primjedbi.

U nizu bilateralnih susreta bit će i razgovori s hrvatskim i srpskim članovima Predsjedništva BiH Draganom Čovićem i Mladenom Ivanićem te s predsjednicima srpske zajednice u Mostaru i vladikom zahumsko-hercegovačkim Grigorijem.

– Premijer ide u Mostar kako bi, ne samo predstavio srpsko gospodarstvo već i da bi razgovarao o regionalnim problemima i s Bakirom Izetbegovićem, Kolindom Grabar-Kitarović, ali i s Mladenom Ivanićem i Draganom Čovićem – naveo je list Danas.

– Iako mu to u predizbornoj kampanji neće donijeti ništa – naprotiv, Vučić je odlučio ići u Mostar – rekli su listu Danas neimenovani izvori u srbijanskoj Vladi.

Uoči puta u Mostar na sastanak s predsjednikom Predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem, premijer Aleksandar Vučić rekao je za portal Politico da je njegova "najveća briga situacija u Bosni i Hercegovini", te da rastući politički ekstremizam na Balkanu predstavlja prijetnju stabilnosti u BiH i regiji.

Stabilnost regije ono je o čemu se trebamo brinuti, moramo se bolje i više međusobno razumjeti – rekao je Vučić za taj portal.

>>Aleksandar Vučić: Ni s kim se ne svađamo. Nemamo mi nikakav spor s Hrvatskom

>>Austrougarski pakt za Srbiju: Mađari i Austrijanci traže otvaranje poglavlja 23

Komentara 79

GO
Gomila
07:55 12.04.2016.

Vucic odjednom postao janje do jucer je urlao da su hrvati ustase i fasisti Vucic je promjenio dlaku ali ne i cud njegov jezik govori jedno a mozak misli drugcije cetnik samo ima jedno u glavu kako poklati hrvate

GL
Glorfindel
08:10 12.04.2016.

Nema razgovora sa cetni..cima.. Urlaju o nekoj ustasizaciji Hrvatske a "ne vide" tisuce cetnika koji marsiraju

Avatar jurac
jurac
08:16 12.04.2016.

Prije samo dva-tri dana u govoru povodom obljetnice Jasenovca nas je samo tako ispljuvao.Nema skrivanja iza kojekakvih pritisaka da odustanemo od naših zahtjeva povodom blokade 23.poglavlja,svi nastradali u Domovinskom ratu nas obavezuju da ne odustajemo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije