Praćenje komunalnih problema

Aplikacija Gradsko oko pomaže u uređivanju Vukovara

aplikacija
Foto: Branimir Bradarić
1/2
26.01.2016.
u 15:26

Službeni početak korištenja aplikacije najavljuje se tijekom veljače.

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava predstavio je danas sustav za praćenje komunalnih problema „Gradsko oko“ koji će se moći koristiti putem pametnih telefona. Naime, radi se o aplikaciji koja će svakom građaninu omogućiti da na vrlo jednostavan način prijavi bilo koji komunalni problem u gradu na koji naiđe (rupa u asflaltu, pokidana igrala, razbijena autobusna stajališta…). Prema riječima Penave radi se o aplikaciji kojoj je cilj uklanjanje nedostataka na javnim površinama u Vukovaru.

- Dovoljno je da građani kada tijekom šetnje ili prolaska gradom uoče neki problem da ga fotografiraju mobitelom i onda putem aplikacije pošalju istu tu fotografiju nadležnim gradskim službama. Ona se odmah zaprima i ulazi u postupak rješavanja. Korisnik koji je prijavio problem u svakom trenutku na vrlo jednostavan način može vidjeti u kojoj je fazi obrade njegova prijava. Svaki prijavljeni problem dobiva svoju oznaku na interaktivnoj karti grada te mijenja boju ovisno o fazi rješavanja problema, rekao je Penava napominjući kako je grad Vukovar do sada imao četiri komunalna redara, a da s ovom aplikacijom svaki građanin može sudjelovati u uređivanju grada.

Treba znati i kako je aplikacija (vukovar.oko.hr, besplatna kao i da ona građane Vukovara nije ništa koštala s obzirom da je donirana od strane jedne tvrtke iz Rijeke. Službeni početak korištenja aplikacije najavljuje se tijekom veljače.

>> Ivan Penava o ćirilici: Čin ministra Bauka posljednji je pucanj po Vukovaru

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije