PROGNOZA

Stiže ciklona Benjamin, evo kakvo nam vrijeme donosi!

kiša
Foto: ilustracija
03.11.2014.
u 20:02

Ciklona će se tijekom srijede naći nad sjevernom Italijom, donoseći i našim predjelima promjenu vremena

Ovaj bi tjedan u većini kopnenih krajeva trebao biti osjetno topliji od prosjeka, a nešto kiše pojavit će se u četvrtak i petak, pokazuju podaci Državnog hidrometeorološkog zavoda.

Iz DHMZ-a najavljuju kako će u srijedu u većini kopnenih krajeva prevladavati sunčano uz postupan porast naoblake, u četvrtak se povremeno očekuje malo kiše u zapadnim, a u noći od četvrtka na petak i u petak i u istočnim krajevima. Vjetar će biti slab, a u srijedu još povremeno umjeren južni i jugozapadni.

Na Jadranu i uz njega očekuje se umjereno do pretežno oblačno vrijeme, povremeno s kišom, u četvrtak i petak mjestimice obilnijom uz grmljavinu. Puhat će većinom jako, a u srijedu i četvrtak povremeno olujno jugo.

Portal Crometeo najavljuje kako će se jaka atlantska ciklona s nekoliko frontalnih sustava, koja je već "progutala" sjeverozapadnu i sjevernu Europu, nastaviti kretati prema zapadnom Sredozemlju gdje će se u drugom dijelu utorka početi formirati novi ciklonalni centar. Radi se o cikloni koju su u Crometeu nazvali Benjamin. Ciklona će se, navode, tijekom srijede naći nad sjevernom Italijom, donoseći i našim predjelima promjenu vremena. Više će se osjetiti na Jadranu nego unutrašnjosti zemlje, a posvuda će podržavati natprosječno toplo, povremeno i kišno vrijeme, sve do kraja tjedna.

>> Spremajte kapute, sljedeći tjedan očekuju nas temperature i oko 20 °C

Komentara 20

Avatar _Hedon_
_Hedon_
22:50 03.11.2014.

Poharao nas uragan Ivo, tornado Slavko, vihor Milan... Benjamin je mačji kašalj, preživjeli bumo

TH
than
21:26 03.11.2014.

Ovi iz Crometea, stogod to bilo, malo su se previse uzivjeli u americke filmove...

ZO
zoom
09:44 04.11.2014.

nema kraja glupavom davanju imena svakoj kišici po uzoru na amere!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije