sunčan zimski dan

Danas nas očekuje iznadprosječno toplo vrijeme. Temperature do 16°C

varaždin
Foto: Ilustracija: Marko Jurinec/PIXSELL
16.01.2015.
u 08:54

Djelomice ili pretežno sunčano i iznadprosječno toplo bit će danas i u Zagrebu. Prema kraju dana postupno će biti sve oblačnije, a najviša dnevna temperatura zraka trebala bi se kretati između 13 i 15 stupnjeva Celzijusa.

Diljem Hrvatske, prema prognozi DHMZ-a, danas bi trebalo biti djelomice ili pretežno sunčano i iznadprosječno toplo.

''Poslijepodne u zapadnim predjelima porast naoblake, a do kraja dana malo kiše može pasti u Istri i na širem riječkom području. Puhat će umjeren i jak, u gorju i na sjeverozapadu zemlje i vrlo jak jugozapadnjak, a na Jadranu jako, krajem dana i vrlo jako jugo. Najviša dnevna temperatura zraka većinom od 11 do 16°C'', prognozira DHMZ.

Djelomice ili pretežno sunčano i iznadprosječno toplo bit će danas i u Zagrebu. Prema kraju dana postupno će biti sve oblačnije, a najviša dnevna temperatura zraka trebala bi se kretati između 13 i 15 stupnjeva Celzijusa.

Za vikend se očekuje oblačnije vrijeme uz mjestimičnu kišu, u subotu većinom u gorju i na zapadu, u nedjelju i drugdje, ponegdje i obilniju, javlja HRT.

U subotu se očekuje razmjerno toplo vrijeme a u nedjelju će osvježiti. U ponedjeljak smanjenje naoblake, na istoku i u gorju u početku još ponegdje kiša.

I na moru bi vikend trebao biti promjenjiv. Očekuje se da će u subotu u sjevernom dijelu često padati kiša, a u nedjelju na jugu trebalo bi biti izraženijih pljuskova s grmljavinom. Puhat će jako i olujno jugo. U ponedjeljak sa zapada razvedravanje, uz pad temperature, dok će na jugu još biti kiše, javlja HRT.

Zoran Vakula u Meteo kutku HRT-a za prvu polovinu zime piše da je bila iznadprosječno topla.

''Zbrajaju li se dani od 1. prosinca do 28. veljače, posljednjeg dana prema kojem kolege klimatolozi računaju zimu, već jučer je započela njezina druga polovina. Prva je diljem Hrvatske bila iznadprosječno topla, štoviše, ponegdje, kao primjerice na postajama Zagreb Maksimir i Rijeka, među 5,6 najtoplijih u povijesti mjerenja, od sredine prošloga stoljeća, a pozitivno odstupanje od višegodišnjeg prosjeka vrlo je vjerojatno i za drugu polovinu. Tomu će osobito pridonositi kraj ovoga tjedna i veći dio sljedećega. Naravno, ne može se još tvrditi kako je hladno razdoblje, koje smo imali potkraj prošle godine i početkom ove - najhladnije ove zime, ali se može s umjerenom, pa i velikom vjerojatnošću prognozirati kako se dugotrajnije hladnije razdoblje od toga, do kraja veljače ne očekuje'', navodi Vakula u Meteo kutku HRT-a.

>> Vremenska prognoza: Evo kada možemo očekivati novi snijeg

Ključne riječi

Komentara 1

OP
openheimer2
09:38 16.01.2015.

e pa danas cu iskoristit snagu vjetra za susenje veša.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije