Izbjeglička kriza

Grabar-Kitarović: Treba potpuno kontrolirati hrvatsku 'zelenu granicu'

Kolinda Grabar Kitarović
Foto: Reuters/PIXSELL
1/14
16.10.2015.
u 18:02

Režim ulaska na istočnim granicama RH treba biti razmjeran mogućnostima apsorpcije migranata u Mađarsku (i Sloveniju), kažu na Pantovčaku.

Stajalište predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović već je dulje vrijeme poznato, a to je da treba potpuno kontrolirati hrvatsku tzv. zelenu granicu, spriječiti ilegalan ulazak migranata i usmjeriti ih na službene prijelaze, kažu u Uredu predsjednice.

Kako zatvaranje zelene granice ne znači i potpuno zatvaranje naše granice, propuštanje migranata u RH treba biti razmjerno njihovu odlasku iz RH (u Mađarsku ili neku drugu zemlju Schengena).

Mađarska u ponoć zatvara granicu

Dakle, režim ulaska na istočnim granicama RH treba biti razmjeran mogućnostima apsorpcije migranata u Mađarsku (i Sloveniju), kažu na Pantovčaku.

Mađarska je danas objavila da će točno u ponoć zatvoriti zelenu granicu s Hrvatskom i primjenjivati schengenske kriterije. Kao što je i na granici Mađarske i Srbije, postojat će dvije "tranzitne zone", jedna u Beremendu i druga u Letinji, te će tražitelji azila tamo moći podnijeti zahtjeve za azilom prema protokolima EU, objasnio je za Večernji list glasnogovornik mađarske vlade Zoltan Kovacs.

>>Mađarska u ponoć zatvara granicu s Hrvatskom!

>>Vlada o mađarskom zatvaranju granice: Hrvatska ima plan C

>>I Slovenija će pooštriti nadzor granice. Ako to učine Njemačka i Austrija

Komentara 44

BA
bakulušić
18:17 16.10.2015.

Opet će biti problema sa progresivnim ljevičarima i provladinim udrugama civilnog društva. Od kada nema Jugoslavije, oni su protiv granica, protiv nacija, protiv bilokakvih kontrola. Za njih je sve to fašizam a oni su antifašisti, oni vole, oni ljube...oni nikoga ne mrze. Samo one koji se sa njima ne slažu!

BU
Bulaba
18:19 16.10.2015.

Treba odmah podnijeti kaznenu prijavu protiv Milanovića i Ostojića zbog kršenja Zakona o nadzoru državne granice, pod hitno ih osuditi na po 40 godina robije, pa možemo dalje.

TO
Toaletni
18:16 16.10.2015.

Od 09.11.2015...kada se lažovi, nesposobni i uhljebi maknu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije