'oni žele biti ja'

Milan Bandić: Nisam zabrinut za nikakvo prisluškivanje

Milan Bandić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
10.07.2014.
u 11:13

Milan Bandić nije direktno želio komentirati navode da se njegov telefon prisluškuje kazavši da zbog toga nije zabrinut.

Milan Bandić nije direktno želio komentirati navode da se njegov telefon prisluškuje kazavši da zbog toga nije zabrinut.

- Nisam zabrinut za nikakvo prisluškivanje. Ja sam čovjek koji se najviše približio ljudima i to je razlog mog petog mandata. Sve ostalo je zrak. Oni žele biti ja - kratko je kazao gradonačelnik Zagreba.

Linića nisu pratili, ali prisluškuju telefone Milana Bandića i Milijana Brkića?

Slavko Linić nije govorio istinu kad je premijera Zorana Milanovića optužio da ga je dao pratiti. Takav je zaključak, nakon provedenog nadzora, izglasala vladajuća većina u Odboru za nacionalnu sigurnost, donosi RTL

 ''Svaki Linićev navod, o pratnji policijskog USKOK-a o raspitivanju po restoranima u vezi računa, sve što je naveo provjerili smo i utvrdilo se da nije točno'', rekao je potpredsjednik nacionalnog odbora za sigurnost, Igor Dragovan. Time je završena priča koju je Slavko Linić otvorio na konferenciji za medije u Rijeci tjedan dana nakon izbora za EU parlament. Međutim, čini se da je provjerama otkrivena nova afera, potencijalno puno veća, piše Novi list.

Neslužbeno doznaju da su HDZ-ovci 11. lipnja u OTC-u, zatražili od svojih domaćina podatke o mogućem praćenju još četiri telefonska broja. Riječ je o predsjedniku Odbora za nacionalnu sigurnost Miroslavu TuđmanuTomislavu Čuljku,  potpredsjedniku Sabora i političkom tajniku HDZ-a,  glavnom tajniku HDZ-a Milijanu Brkiću, ali i zagrebačkome gradonačelniku Milanu Bandiću.

SDP-ovac u Odboru Igor Rađenović također je priložio izdvojeno mišljenje, u kojem je upozorio da su "u sklopu nadzora OTC-a, osim provjere telefonskog broja Slavka Linića, pojedini članovi Odbora zatražili provjeru za još nekoliko telefonskih brojeva, o čemu je sastavljena službena bilješka"

>> Prisluškivanje premijera ubuduće samo u restoranu

Komentara 15

TB
Toni broo
11:03 10.07.2014.

Bandića se prisluškuje zadnjih deset godina, pa to je on i sam izjavljivao, a zadnje dvije i pol godine intezivnije, jer je trn u oku bivšem drugu Milanoviću koji u nedostatku rezultata u gospodarstvu i katastrofalnog vođenja države zloupotrebljava institucije te se obračunava sa svima koji su politička prijetnja njemu i ljudima oko njega. Pozivam policiju da pokrene nadzor nad Milanovićem jer je moja percepcija da je Milanović korumpiran te pogoduje rodbini i prijateljima. Na kraju krajeva tako ga je opisao i optužio najbliži donedavno partijski drug Linić, a Linić valjda najbolje zna kakav je Milanović jer je s njime bio dvije i pol godine u vladi te 8 godina u saborskim klupam. Nema boljeg insajdera o liku i djelu Milanovića od Linića koji je također od nedavno na piku Milanovića.

RE
reborn
11:06 10.07.2014.

Stvaranje Novog Svijeta po volji Plana 21: I reče ONS (Odbor za nacionalnu sigurnost): "Neka Slavko Linić nije bio praćen ni prisluškivan". ONS podigne rukice i bi tako. Slučaj riješen.

DP
Dioklecijanova palaca
10:24 10.07.2014.

U našoj politici svega ima, svega. Političari imaju sve manje povjerenja u narodu,ali i Crkva. Saborski zastupnici,bankari i biskupi žive jako jako dobro. A mi? a narod?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije