prijave rodilja

Ministarstvo zdravlja istražuje rad sisačke pedijatrice Ikomonove

Valentina Badanjak Pintarić,peticija
Foto: Edina Zuko/PIXSELL
07.08.2014.
u 20:07

Osim zbog konfliktnog stava i vrijeđanja kolega i pacijentica, liječnici su se upravi obratili zbog niza upitnih liječničkih odluka

Rad dr. Milice Ikomonove, pedijatrice neonatologa iz sisačke bolnice, pod istragom je Ministarstva zdravlja, a prijava na njezin rad stigla je i u Hrvatsku liječničku komoru. U Ministarstvu su zaprimili prijavu jedne majke, a za optužbe ostalih roditelja, kao i za potpisivanje peticije u Sisku kojom roditelji traže nadzor nad radom te liječnice, u Ministarstvu su doznali iz medija. Podsjetimo, kako je objavio Večernji list, sisačke rodilje okupile su se u građansku inicijativu nakon mučnih iskustava u rodilištu s navedenom liječnicom.

Preventivno davanje antibiotika zdravoj djeci, nepotrebno stavljanje djece na infuziju i u inkubator, postavljanje niza teških dijagnoza njihovoj novorođenčadi, zabranjivanje dojenja te vrijeđanje majki samo je dio zajedničkih optužbi, ali i sadržaj svake od tih individualnih priča. Dok iz ravnateljstva OB Sisak nisu odgovorili na upit, od drugih liječnika doznajemo kako su se na rad kolegice upravi bolnice žalili nedugo nakon njezina dolaska prije dvije godine.

Osim konfliktnog stava i vrijeđanja kolega i pacijentica, liječnici su se upravi obratili zbog niza upitnih liječničkih odluka. Tvrde nam kako većina novorođenčadi kod te liječnice završi u inkubatoru i na antibioticima, a da će posljedice liječenja zdrave djece tek uslijediti. Odgovor iz uprave bolnice nikad nisu dobili. No, zato će očito uslijediti reakcija Ministarstva, ali i Hrvatske liječničke komore, odakle su dodali i da dr. Ikomonova ima privremenu licenciju i radnu dozvolu koja istječe 5. listopada.

Budući da se disciplinski postupak protiv liječnika pokreće pred Časnim sudom Komore podnošenjem zahtjeva za pokretanje disciplinskog postupka, stranka je upućena da svoj zahtjev formalizira u skladu s Pravilnikom o disciplinskom postupku kako bi Komora mogla postupiti u skladu s ovlastima, uputili su iz Hrvatske liječničke komore.

>>Infekcije kože češće prijete u ljetnim mjesecima

>>Radite li i vi ovo kad idete liječniku? 7 stvari kojima ih izluđujemo

Komentara 7

Avatar una12
una12
10:14 08.08.2014.

Nit u jednoj bolnici u cijeloj Hrvatskoj, nema toliko sranja kao u Sisaskoj. Mi na Banovini je izbjegavamo ako je ikako moguce vec dugi niz godina.

BL
Blizard
07:46 08.08.2014.

"Ministarstvo zdravlja"?! Dosta mi je za danas !!!

Avatar upitnik.pita
upitnik.pita
10:59 08.08.2014.

...valjda će žena dokazati da i makednoci više ne žive na drvetu te da mogu biti i liječnici... a biti dobar i dokazivati se lokalnim moćnicima i njihovim ženama je zaista teško... pa stoga i mora raditi prerevno... jer da slučajno pogriješi vjerojatno ne bi živu glavu izvukla...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije