UTAJA POREZA

Oštetio državni proračun za 564 tisuće kuna

novac
Hrvoje Jelavić/PIXSELL
29.09.2014.
u 16:15

Nadležnoj Poreznoj upravi nije prijavio niti podnio odgovarajuće prijave poreza na dodanu vrijednost za 2013. godinu

Poduzetnika (52) iz Primorsko-goranske županije policija sumnjiči da je kao vlasnik i član uprave tvrtke iz Rijeke u ožujku prošle godine drugoj riječkoj tvrtki prodao robu sa zaliha te u isto vrijeme kao fizička osoba s tom tvrtkom zaključio ugovor o preuzimanju dugovanja nastalog prodajom robe. Usto, u travnju 2013 zaključio je ugovor o cesiji kojim kao fizička osoba preuzima dospjela potraživanja tvrtke u njegovom vlasništvu od kupca robe, čime je umanjio stečajnu masu, prouzročio stečaj i prikrio imovinsko stanje tvrtke, čime je oštetio vjerovnike za najmanje 2.257 tisuća kuna.

Nadležnoj Poreznoj upravi nije prijavio niti podnio odgovarajuće prijave poreza na dodanu vrijednost za 2013. godinu čime je svoj tvrtki pribavio protupravnu imovinsku korist od oko 564.338 kuna i tako . te za isti iznos oštetio državni proračun. Muškarac je prijavljen nadležnom državnom odvjetništvu za kazneno djelo prouzročenje stečaja te za utaju poreza ili carine.

>> Poduzetnik pet godina nije platio porez. Utajio milijun kuna

Komentara 2

OS
osica
17:28 29.09.2014.

a tko je ozakonio, smislio i zašto da "može dužnik kolo voditi" . ? Svi koji su to prokazivali "bili sau protiv očuvanja radnih mjesta u RH", samo je pitanje čijih

ZD
zdepar
09:37 30.09.2014.

jel to slavkov ili vojkov kum

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije