'Uobičajenu mjera'

Rafinerija u Sisku gasi pogone, proizvodnja ovisi o 'vanjskom okruženju'

Rafinerija Sisak
Nikola Čutuk/pixsell
14.01.2015.
u 18:54

“Obustava proizvodnje predstavlja uobičajenu mjeru optimizacije poslovanja koja ne podrazumijeva zatvaranje rafinerije ni smanjenje broja zaposlenika”, ističu iz Ine.

Iako je sisačka Rafinerija zadnje količine domaće nafte, prema najavi, trebala preraditi danas, prerada će ipak biti obustavljena sutra jer je stigla nova manja količina sirovine. Pogoni se gase od danas pa do 25. siječnja. U Ini ističu da je riječ o privremenoj mjeri.

“Obustava proizvodnje predstavlja uobičajenu mjeru optimizacije poslovanja koja ne podrazumijeva zatvaranje rafinerije ni smanjenje broja zaposlenika”, ističu iz Ine te dodaju da ponovno pokretanje proizvodnje u Rafineriji Sisak ostaje ovisno o vanjskom okruženju, a da će u međuvremenu proizvodnja, od sredine veljače, biti koncentrirana u riječkoj rafineriji.

Zabrinutost u Rafineriji

U Rafineriji doznajemo da vlada zabrinutost i zbog održavanja “hladnog” pogona, nakon prestanka proizvodnje, jer su sredstva koja je odobrila uprava za tu svrhu dostatna tek za mjesec dana. Ipak, smatraju kako će Rafinerija barem još jednom uključiti svoje pogone. – Ako je namjera prekid prerade u Sisku, onda uprava vrlo brzo mora smisliti kako i kamo na preradu prebaciti domaću naftu koja se i dalje skladišti kod nas, a mislim da za takav proces treba ipak više vremena. Stoga smatram da ćemo pogone upaliti još jednom, vjerojatno na proljeće, a nakon toga tko zna – rekao nam je visokopozicionirani djelatnik Rafinerije.

U Stožeru za obranu Rafinerije ističu kako, unatoč tome, ne postoji nikakav poslovni plan za rad Siska u ovoj godini. – Zaključak Stožera je da MOL nije odustao od plana zatvaranja rafinerije unatoč obećanjima politike i nekih članova uprave – kažu Stožeru.

>>MOL: Ne postoji čarobni štapić koji bi spasio rafineriju Sisak

>>Ina je i u puno težim, ratnim vremenima rasla i ulagala u velike projekte

Komentara 15

Avatar Getrib
Getrib
19:22 14.01.2015.

Prilika za novoizabranu predsjednicu da spasi rafineriju i radna mjesta.

JO
jorgovanjorgovan
10:45 15.01.2015.

kakav stozer, sto ima on braniti nije to njihovo vlasnistvo da se tako ponasaju, rafinerija ima vlasnike a vi ste radici koji radite i nitko nema sigurnos posla do mirovine. a to stozeri za obanu policija pohapsiti i zatvoriti a ne praviti sprdacinu od ljudi

IS
istri
20:34 14.01.2015.

bude vam kitarovicka opet ju pokrenuti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije