smart shopovi

Roditelj gleda TV, a dijete naručuje drogu

Diana Uvodić Đurić
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
17.06.2015.
u 07:00

Više nije nužno da se ide dileru, upozorava stručnjakinja iz Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije

Ne postoje bezopasne droge! Oni koji zarađuju na psihoaktivnim tvarima pokušavaju uvjeriti javnost da nisu štetne, no i te kako utječu na zdravlje. Već nakon uzimanja može se povisiti krvni tlak, pojaviti lupanje srca, a bilo je i slučajeva epileptičnih napadaja te moždanih i srčanih udara – upozorila je liječnica Diana Uvodić-Đurić iz Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije na tribini o zaštiti od lako dostupnih droga održanoj u Čakovcu. Naglasak je bio na tzv. legalicama, koje se mogu kupiti u tobacco i smart shopovima ili naručiti na internetu.

– Više nije nužno da se ide dileru. Roditelj u dnevnoj sobi gleda televiziju, a dijete u svojoj sobi s interneta naručuje drogu. Svaki četvrti mladić i svaka deseta djevojka iz drugog razreda srednje škole u Međimurju probali su neko od tih sredstava, a najpopularniji je galaxy – istaknula je D. Uvodić-Đurić.

U policiji kažu da je problem s "legalicama" to što se dio tih psihoaktivnih tvari ne nalazi na popisu droga.

– Pokušavamo s Ministarstvom zdravlja dogovoriti da se popis što češće ažurira. Svaka serija novih psihoaktivnih tvari ima drugačiji sastav, a ako ga nema na popisu, ne možemo sankcionirati počinitelja – objašnjava Radovan Gačal iz PU međimurske.

>>Policija ga uhitila dok je dilao hašiš

>>Diler (33) uhićen s drogom vrijednom 75.000 kuna

Komentara 1

IB
ivan.biljan68
07:04 20.06.2015.

dileri droge,a nemaju završenu trgovačku školu,i to je kažnjivo djelo,jer nesmiješ obavljati posao za koji nisi educiran.U tom poslu ima greške,ali nema reklamacije. Reklamacija je,kad te uhvate i završiš u bajbukari.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije