Sjednica Vlade

Vlada sutrašnji dan proglasila Danom žalosti u RH zbog terorističkih napada u Bruxellesu

11.02.2016., Zagreb - Na trecoj sjednici Vlada RH je, uz ostalo, raspravljala o prijedlogu amandmana Vlade Republike Hrvatske na konacni prijedlog zakona o izmjeni Zakona o upravljanju i raspolaganju imovinom u vlasnistvu Republike Hrvatske. Vlaho Orepic,
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
23.03.2016.
u 10:20

Za naša kućanstva možemo očekivati smanjenje cijene plina za otprilike 18 posto, ovisi još o troškovima distributera na samom licu mjesta, objasnio je ministar Panenić

Vlada Tihomira Oreškovića održala je 11. sjednicu u Banskim dvorima. 

– Posebno pozdravljam Tomu Medveda, ministra branitelja koji je prvi put na sjednici i želim mu puno uspjeha u radu – rekao je u početku sjednice premijer Orešković.

– Zahvalio bih se svima vama, bio je ovo odličan tjedan, veliki test smo prošli zajedno, a to je proračun, predložili smo dobre reforme, ali ovo je tek početak. Sada idemo što brže krenuti raditi na našoj budućnosti – dodao je premijer. 

Na dnevni red predložio je i novu točku o proglašenju dana žalosti u povodu žrtava terorističkih napada u Bruxellesu.

Na dnevnom redu je bio Nacrt prijedloga zakona o izmjenama i dopuni Zakona o zaštiti od buke, s Nacrtom konačnog prijedloga zakona (EU) koji je usvojen. 

Ministar gospodarstva Tomislav Panenić obrazložio je prijedlog odluke o cijeni plina po kojoj je proizvođač prirodnog plina, prirodni plin proizveden na području RH dužan prodavati opskrbljivaču na veleprodajnom tržištu plina te o cijeni plina po kojoj je opskrbljivač na veleprodajnom tržištu plina dužan prodavati plin opskrbljivačima u javnoj usluzi opskrbe plinom za kupce iz kategorije kućanstvo.

– Za naša kućanstva možemo očekivati smanjenje cijene plina za otprilike 18 posto, ovisi još o troškovima distributera na samom licu mjesta – kazao je Panenić

Donesena je i odluka o jednokratnoj robnoj pomoći Caritasu Križevačke eparhije u iznosu od 3 milijuna kuna kao i javni poziv za prijavu kandidata za imenovanje pravobranitelja za osobe s invaliditetom. 

Na dnevnom redu je bio i prijedlog odluke o davanju suglasnosti Upravnom vijeću Javne ustanove "Park prirode Biokovo", za sklapanje pravnih poslova vezanih uz projekt "Rekonstrukcija, nadogradnja i opremanje dijela stare Upravne zgrade Gradskog sportskog centra u Gradu Makarska za potrebe Parka prirode Biokovo". 

Donesena je odluka o Danu žalosti u RH povodom napada u Bruxellesu. 

– Napad na Bruxelles je napad na srce Europe znači i na nas. Stoga predlažem da Vlada donese odluku o proglašenju Dana žalosti u RH, a to bi bio četvrtak, odnosno sutra – rekao je ministar vanjskih poslova Miro Kovač

Na zatvorenom dijelu sjednice razgovarat će se o kadrovskim pitanjima te o prijedlogu odluke o obnavljanju strateških robnih zaliha pšenice. 

>> Plin za kućanstva trebao bi od 1. travnja pojeftiniti 15-20 posto

Komentara 36

KU
kupatilo
10:39 23.03.2016.

To stoje pojetinio plin najvise je zasluzan Mesic.Posle ovih odluka napuhose i proizvodi velike viskove plina paga bude bilo i za izvoz.

Avatar Herceg-Bosna-Mostar
Herceg-Bosna-Mostar
12:11 23.03.2016.

Je li u Belgiji bio dan žalosti kad su četnici klaki po Hrvatskoj?

GR
grgaman
10:42 23.03.2016.

Ostojin brkica ce rasturit vladu. Ego je ko neboder a inat kao ocean.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije