poticaji za studente

Vukovar u ovoj akademskoj godini stipendira 230 studenata

Ivan Penava
Foto: Goran Ferbežar/PIXSELL
16.01.2015.
u 17:43

Osamnaest stipendija dodijeljeno je studentima deficitarnih zanimanja prve, druge i viših godina studija u iznosu od 900 kuna

Grad  Vukovar u ovoj akademskoj godini stipendirat će ukupno 230 studenata koji su ostvarili pravo na dodjelu stipendija. Prema informacijama iz gradske uprave za tu je namjenu u proračuna grada za 2015. godinu planirano izdvojiti 1,8 milijuna kuna. Na natječaj raspisan u listopadu prošle godine prijavilo se ukupno 248  redovitih  studenata  od  kojih  njih  18  nije udovoljilo propisanim kriterijima. Povjerenstvo za dodjelu stipendija Grada Vukovara  utvrdilo  je  prijedlog   liste za dodjelu  stipendija studentima deficitarnih  i  ostalih  zanimanja,  a  gradonačelnik Vukovara Ivan Penava utvrdio  je  konačnu  listu  i donio odluku o dodjeli stipendija. Prema tom prijedlogu  18  stipendija dodijeljeno je studentima deficitarnih zanimanja prve,  druge i viših godina studija. Ta stipendija iznosi 900 kuna mjesečno i  isplaćuje  se iz sredstava proračuna grada Vukovara.

Deset stipendija, u iznosu  od  po  800  kuna,  dodijeljeno je redovitim studentima svih godina studija. Stipendije  će  se  isplatiti  iz  proračunskih  sredstava  Grada Vukovara,  a  sredstva  je  osigurao  Grad  Rijeka.  Dodijeljene  su  i 202 stipendije redovitim studentima svih godina studija u iznosu od po 500 kuna mjesečno.  Te  stipendije  će  se isplatiti iz proračunskih sredstava Grada Vukovara.  Grad  Vukovar će isplatiti i 52 stipendije  redovitim studentima s  kojima  su  zaključeni  Ugovori o stipendiranju  prije stupanja na snagu nove Odluke o stipendiranju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije