JOSIPOVO U Nacionalnom svetištu sv. Josipa na Dubovcu biskup Mile Bogović poručio:

‘Hrvatski narod treba zaštitu’

19.03.2009.
u 17:09

KARLOVAC – U brojnim crkvama i svetištima Karlovca i Karlovačke županije svečano je obilježen blagdan i spomendan svetog Josipa, zaštitnika domovine i grada Karlovca.

Iz cijele Hrvatske
Osobito svečano, već po tradiciji, bilo je u Nacionalnom svetištu sv. Josipa u Karlovcu, u gradskoj četvrti i župi Dubovac, gdje je Josipov spomendan obilježen nizom euharistijskih slavlja od jutra do večeri. Na središnjem misnom slavlju, osim domaćih vjernika, našli su se i hodočasnici iz vukovarskog, vinkovačkog, čakovečkog i varaždinskog kraja, koji su stigli u desetak autobusa, da se pridruže misi koju je vodio dr. Mile Bogović, biskup gospićko-senjski. Preuzvišenog je pozdravio župnik dubovački vlč. Alojzije Burja, a ministranti su mu uručili cvijeće i darove župe.

Euharistiji, koju je prenosio Hrvatski radio Karlovac, nazočili su i brojni uglednici iz političkog, crkvenog i drugih područja javnog života iz cijele Karlovačke županije.

– Svaka riječ današnjeg evanđelja govori da treba slušati i biti poslušan, a ne zapovijedati. Ali, tko ne zna slušati ne može niti zapovijedati. Treba znati slušati i onda činiti ono što je potrebno – rekao je u propovijedi biskup Mile Bogović i dodao da hrvatskom narodu treba zaštita. Kao da su danas ljudi skloni hvatati prvo mjesto i da je samo onaj vrijedan ako je na prvom mjestu, rekao je msgr. Bogović, ali je sveti Josip bio na trećem, odnosno posljednjem mjestu, i učinio sve što je mogao na mjestu gdje se nalazio, i zato ga možemo slaviti. To su sveci, to su mučenici – naglasio je biskup gospićko-senjski Mile Bogović.

Nije se tužio
– Poslušno je prihvatio svoju službu i bio u vezi stalnoj s Bogom. Nije se tužio što nije na prvom mjestu – rekao je biskup Bogović i naglasio da nas treba zabrinjavati i zaprepaštavati što mladi imaju krive uzore.

Budući da je blagdan svetog Josipa ujedno i Dan očeva, u večernjim satima u Nacionalnom svetištu održana je i svečana akademija u čast očeva, na kojoj je s prigodnim programom nastupio i dječji crkveni zbor.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?