NA ČEKANJU

I dalje bez zapošljavanja ljudi u novoj dvorani u Ekonomsko-turističkoj školi Karlovac

28.11.2008.
u 16:53

KARLOVAC – Ekonomsko-turistička škola Karlovac još čeka suglasnost Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa za zapošljavanje potrebnih djelatnika u novoj dvorani. Zahtjev su uputili još 14. kolovoza. Niti nakon tri i pol mjeseca škola ne može raspisati natječaj za šest novih djelatnika, prijeko potrebnih domaćica i domara.

Bez promjena
– Nema nikakvih promjena. Čekamo odgovor ministarstva – kaže ravnatelj Ekonomsko-turističke škole Miroslav Kovačević. Dodaje da je jedino popravljeno krovište. Je li ovaj put uspješno vidjet će se kad padnu kiša ili snijeg. Bilo je potrebno puno vremena i živaca da se uopće dovrše svi planirani radovi. Izgradnja nove dvorane, čiji je kamen temeljac svečano postavljen 31. svibnja 2006. godine, završena je gotovo godinu dana nakon predviđenog roka.

Izmjenjivali su se čak pet puta, da bi na kraju službena primopredaja bila obavljena u svibnju. Tada su mjerodavne službe posebno naglasile da je sve napravljena kako treba, iako je krov prokišnjavao. Toga je dana sjalo sunce, pa su kante bile uklonjene. I kada se već činilo da više ne može biti novih prepreka, pojavilo se Ministarstvo koje treba dati suglasnost za nova radna mjesta. Došao je početak nove školske godine i kraj strpljenju.

Ekonomsko-turistička i susjedna OŠ Dragojle Jarnević, zajedno s gradskim i županijskim čelnicima, odlučili su da oko 1200 osnovaca i srednjoškolaca 17. rujna napokon uđe u novu dvoranu, i to bez lopti i ostalih rekvizita nužnih za održavanje tjelesnog odgoja. Do toga datuma šetali su se po karlovačkim parkovima ili vježbali na Vunskom polju.

Čeka se otvorenje
Uporabna dozvola je dobivena i školarci, kao i ostali sportaši, treniraju u novoj dvorani. Za njih je Športska zajednica osigurala ljude koji će se brinuti za održavanje. Međutim, do svečanog otvorenja objekta vrijednog oko četrnaest milijuna kuna valja još pričekati.

Zaista je nevjerojatno da su ministarstvu potrebni mjeseci da izda jednu takvu suglasnot. Da se i njih čekalo, osnovci i srednjoškolci i dalje bi trenirali vani ili u učionici. Što bi bilo da, primjerice, učenici ili njihovi profesori nisu ispoštivali svoje obveze?

Želite prijaviti greške?