Tomislav Karamarko

'Ako 4 godine kritizam vlast, ne mogu onda koalirati sa SDP-om. Mislim da isto vrijedi i za Most'

Tomislav Karamarko
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
09.11.2015.
u 19:23

Odbio je reći i je li spreman odreći se premijerske funkcije

Tomislav Karamarko dao je intervju HTV-u nakon objavljenih rezultata jučerašnjih parlamentarnih izbora. Na pitanje kako komentira broj mandata koje je HDZ dobio budući da je daleko manji nego što su u HDZ-u očekivali, Karamarko je odgovorio:

– Imamo veliki progres u odnosu na zadnje izbore, 3,5 godine mukotrpnog rada su iza nas, no pobijedili smo SDP jer imamo više osvojenih mandata od njih. Dogodilo se ono što nitko nije očekivao, ovako dobar rezultat Mosta koji je i nama uzeo dio glasova – rekao je Tomislav Karamarko. Potvrdio je i da se čuo s Božom Petrovom.

– Čuli smo se telefonom da trebamo razgovarati. Dogovorili smo se da ćemo se naći i da se ništa ne lomi preko koljena te da trebamo pregovarati – rekao je Karamarko. Pitalo ga se i je li se čuo s Dragom Prgometom.

– Nisam se čuo s Prgometom. Kao predstavnik HDZ-ove delegacije razgovarat ću sa svakim iz delegacije Mosta – rekao je Karamarko.

Pitalo ga se i zbog čega bi Most izabrao njega, a ne Zorana Milanovića?

– A zašto bi izabrali one zbog kojih su se formirali, Most je stvoren na kritici vlasti u ove četiri godine. Mi imamo puno više dodirnih točaka nego vlada na odlasku – rekao je Karamarko.

A tko bi, dođe li do suradnje s Mostom, bio premijer, Karamarko nije odgovorio.

– Mi moramo sjesti i razgovarati. Preozbiljne su ovo stvari da bismo pričali o funkcijama. Sve reforme koje oni traže, mi imamo u našem programu na kojem se radilo dvije godine.

Odbio je reći i je li spreman odreći se premijerske funkcije.

– Idemo najprije razgovarati pa ćemo onda vidjeti što će se dogoditi – rekao je Karamarko.

Na pitanje smatra li Most heterogenom skupinom koja nema previše dodirnih točaka, rekao je:

– Nikad ne pristupam drugim strankama tako, oni su za mene homogena skupina i tako ih doživljavam.

Hoćete li razgovarati s Milanovićem oko velike koalicije?

– Nisam spreman na sve; ako 4 godine kritiziram lošu vlast, ne mogu onda koalirati sa SDP-om. Mislim da to isto vrijedi i za Most – rekao je Karamarko. 

>> Rezultati DIP-a: HDZ-ova koalicija 59, SDP-ova koalicija 56, MOST 19 mandata

Komentara 178

JK
ja-kan
19:47 09.11.2015.

Svatko zna da je za reforme neophodno maketi nesposobne stranačke uhljebe koje su postavili SDP i HNS (koji su prije 4 godine zamijenili isto takve nesposobne iz HDZ-a), e sad ako MOST uđe u koaliciju ili podrži SDP i HNS uhljebi ostaju a od reformi nema ništa. Reforme su moguće samo ako dođe do diskontinuiteta vlasti ali je pitanje dali u HDZ-u postoje sposobni i pošteni koji bi uistinu i iskreno podržali reforme i MOST.

Avatar juricamesko
juricamesko
19:27 09.11.2015.

Bravo Karamarko.časnije je sjediti još 4 godine u oporbi nego s vragom tikve saditi.

EL
EldersRealm
20:02 09.11.2015.

Ovo SDPovo pretvaranje izbornog poraza u pobjedu me jako podsjeca na jedan susjedni narod. Ista mitomanija, ista retorika, ista mrznja. Iracionalno odbijanje suocavanja s izbornim porazom (59-56 je poraz SDPa, matematika je za razliku od mitologije egzaktna znanost) je simptomaticno i zapravo nije nimalo cudno da u SDP vladi sjedi 50% pripadnika upravo tog naroda koji obozava mitomaniju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije