Poželjela uspješan rad

Predsjednici iznimno drago zbog konstituiranja Sabora: 'Hrvatski državni sabor, zašto ne?'

Kolinda Grabar Kitarović u Saboru
Foto: FAH
1/3
28.12.2015.
u 13:53

"Vjerujem da će proces ići svojim tijekom kako treba i nadam se da ćemo uskoro imati stabilnu Vladu", rekla je predsjednica Grabar-Kitarović

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je novinarima kako joj je iznimno drago da je konstituiran Hrvatski sabor,  čestitala je novoizabranom predsjedniku Željku Reineru i svim saborskim zastupnicima i zastupnicama te poželjela uspješan rad na dobrobit Hrvatske. Ne moraju se uvijek slagati oko izjava, ali nadam se da će se slagati oko ciljeva i raditi na dobrobit Hrvatske –rekla je Grabar-Kitarović novinarima.

Kada je riječ o sastavu Vlade, to ne mogu predvidjeti, to ovisi o ministrima, rekla je. Što se tiče roka za sastavljanje Vlade, hoće li to biti mjesec dana ili dulje, Grabar-Kitarović je napomenula kako u ovom trenutku nitko nije tražio nikakve produžetke, a tek smo na početku procesa, te je pozvala na strpljenje. – Vjerujem da će proces ići svojim tijekom kako treba i nadam se da ćemo uskoro imati stabilnu Vladu – rekla je predsjednica. Upitana znači li povratak starog imena Sabora – Hrvatski državni sabor, kako je nagovijestio Reiner, povratak u prošlost, Grabar-Kitarović odgovorila je kako taj naziv ne znači povratak u prošlost "u smislu rada".

– Ne bih se opterećivala prošlošću. Hrvatski državni sabor, zašto ne? Radimo za sadašnjost i budućnost – kazala je.  – Iz govora akademika Reinera mogle su se čuti vrlo pozitivni stavovi da se ujedinimo oko ciljeva razvoja Hrvatske. To su vrlo pozitivne poruke – ocijenila je Grabar-Kitarović.

>> Reiner izabran za predsjednika Sabora: Predložit ću promjenu imena u Hrvatski državni sabor!

>> 'Most je izabrao ići u većinu sa kriminalnom, špijunskom i proustaškom koalicijom'

>> Jedan glas: Evo tko se od saborskih zastupnika izjasnio 'protiv' Željka Reinera

Komentara 43

RA
rakikaki
14:06 28.12.2015.

E sad još skinuti Mesića s državne sise na kojoj je cijeli život, još od vremena zločinca Tita.

NZ
NAĐI-zaZAGREBbezkumova
14:11 28.12.2015.

Oba su pala. Slijedi demokratizacija medija. Nije logično ni normalno da su svi ključni mediji u rukama Partije i da navijaju za bolju komunističku prošlost.

Avatar nathanael.opet
nathanael.opet
14:14 28.12.2015.

Predsjednica dostojanstvena ... bivši predsjednik sabora leko, ostao gospodin (barem na vani)... balavi zoki - dosljedan sebi, bahat i neodgojen... nijednom nije zapljeskao "onima drugima", pa ni novom predsjedniku Sabora... uvrijeđena razmažena curica (je li sdepejce sram što imaju takvog balonju za predsjednika?)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije