Željko Reiner:

'Slažem se s Petrovom, ali ne odustajem od preimenovanja Sabora'

Željko Reiner
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
28.12.2015.
u 18:50

To je jedan moj osobni prijedlog, rekao je Reiner

- Sve što netko od nas izrekne najviše govori o njemu samome - rekao je novi predsjednik Sabora Željko Reiner u RTL-u Danas komentirajući izjavu predsjednika SDP-a Zorana Milanovića da je Most izabrao ići u većinu s kriminalnom, špijunskom i proustaškom koalicijom.

Rekao je da bi volio da Milanović prihvati da je izgubio izbore, da bude konstruktivna oporba i da bude pristojan, "što se nije baš uvijek moglo reći", pa da zajednički vrate dostojanstvo Saboru.

- Zadnjih četiri godine Sabor se sveo na jednu perifernu ispostavu Vlade - rekao je Reiner.

- Ne moramo svi isto misliti, ali ako postoji volja da zajedničkim naporom izađemo iz krize i narodu vratimo optimizam, nadu i osmjehe na lica hrvatskih građana, vratimo im ponos, onda smo uspjeli u tome - rekao je Reiner.

Odbacio je kritike zbog najave preimenovanja Hrvatskog sabora u Hrvatski državni sabor rekavši da je to od svega što je rekao najmanje važno.

- To je jedan moj osobni prijedlog, ali zanimljivo je da su iz cijelog mog govora, koji je prvenstveno bio usmjeren ka zajedništvu, poticanju toga da zajedničkim naporima ostvarimo strukturne reforme, neki izvukli jednu jedinu rečenicu - rekao je Reiner. 

Most je nakon njegove najave priopćio da prijedlog promjene imena nije bio usuglašen s Mostom te da ga smatraju posve nevažnim. Komentirajući to priopćenje Reiner je rekao da se slaže s Božom Petrovom, čelnikom Mosta, ali da ne odustaje od prijedloga.

- Ne mislim da se to ne treba napraviti sutra, možda ni za pola godine ni za godinu dana, ali sigurno postoji niz drugih prijedloga koje sam ja iznio, a na koje su se mnogi očito potpuno oglušili - rekao je Reiner.

>> Sabor se i od 1997. do 2001. zvao Hrvatski državni sabor

Komentara 111

Avatar abakus
abakus
20:08 28.12.2015.

Zašto ne? Možda ne sada, ali za neko vrijeme, kad se negativne tenzije koje su četiri godine dizali Milanović&co. malo stišaju, to bi bilo dobro napraviti. Kao i vratiti naziv ministarstvu zdravstva, koje su kukurikavci bez ikakvog razloga i logike preimenovali u ministrastvo zdravlja (?). Ovo sigurno nisu najvažniji potezi nove vlasti, ali simboli i nazivi imaju svoju težinu i kad dođe i to na red može ih se promijeniti. "Hrvatski sdržavni sabor" stari je naziv koji se upotrebljavao davno prije drugog svjetskog rata i nema razloga da se ne koristi. Naravno, osim za one kojima svako ukazivanje na Hrvatsku kao državu u startu smeta... :)

Avatar TvojUjko
TvojUjko
19:02 28.12.2015.

Vratimo Hrvatima nacionalni ponos po kojem smo poznati u svijetu, a koji je strašno narušen zadnje 4 godine!

VU
Vinko U
19:00 28.12.2015.

Zelim ti zdravlja i puno srece Presjednice sabora. Bog neka cuva nasu Hrvatsku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije