Tomislav Panenić:

'Dosadašnju praksu držanja 'fige u džepu' i obećanja koja se ne ispunjavaju, u Mostu više neće dopuštati'

Tomislav Panenić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
31.08.2016.
u 15:31

Zamoljen da komentira uvjete Mosta za eventualne buduće koalicijske partnere, Panenić je odgovorio kako smatra da su to stvari koje se moraju donijeti konsenzusom i da je to uvjet Mosta za formiranje bilo koje Vlade, ne samo sljedeće.

Ministar gospodarstva Tomislav Panenić izjavio je nakon sjednice Vlade kako je "dobro da ministri imaju različita stajališta jer se onda i odluke mogu donositi kvalitetnije".                                   

Upitan jesu li česta razilaženja u Vladi, Panenić je istaknuo kako smatra da razilaženja treba biti i da treba razgovarati. No, dodao je, ako se krucijalno razilaze i ne mogu se sastaviti, onda je potrebno da svatko od ministara glasuje po svome nahođenju.

 "U vezi s razmimoilaženjem o Zakonu o HRT-u, a naš je prijedlog bio da se u ovom trenutku ta odluka na upućuje na odlučivanje Vladi, bili smo nadglasani", rekao je ministar gospodarstva te ustvrdio kako se "ne mogu dizati ruke da bi bio mir u kući".

 Vlada je uredbom o izmjeni Zakona o HRT-u produžila mandat Siniši Kovačiću kao vršitelju dužnosti ravnatelja do 1. listopada. Mostovi ministri glasovali su protiv produljenja Kovačićeva mandata, a potpredsjednik Vlade i čelnik Mosta Božo Petrov poručio je kako ne smatraju da je HRT pod sadašnjim vodstvom bio objektivan i nepristran. 

 Budući da je projekt Domovina, iza kojeg stoji udruga "U ime obitelji" (UIO), preporučio imena 11 kandidata kojima bi na rujanskim parlamentarnim izborima trebalo dati preferencijalni glas, a među njima su i imena kandidata Mosta, Panenić je zahvalio Željki Markić koja je na čelu UIO. "Hvala lijepa da netko prepoznaje i naš trud", ističe ministar.  

Zamoljen da komentira uvjete koje Most ima za eventualne buduće koalicijske partnere, Panenić je odgovorio kako smatra da su to stvari koje se moraju donijeti konsenzusom i da je to uvjet Mosta za formiranje bilo koje Vlade, ne samo ove sljedeće.

"Mora se znati što je nacionalni interes i to treba podržati, a dosadašnju praksu držanja 'fige u džepu' i obećanja koje se kasnije ne ispunjavaju, poput smanjivanja beneficija saborskim zastupnicima i sličnog, to u Mostu više sigurno neće dopuštati", zaključio je Panenić.

>>Panenićevo nečinjenje ugrožava Badel

>>Petrov: Te izjave nisu naše, ultimatume ne toleriramo

Komentara 6

GM
Gusta magla
17:47 31.08.2016.

Most je proslo svrseno vrijeme.

AS
asi2013
16:46 31.08.2016.

Svi su Mostovci na isti kalup. Imati njih u koaliciji, to je nož iza leđa!

DR
drugPlenky
17:00 31.08.2016.

Dosta je Ultimatuma ajmo malo Programa, nećeš više ni u Tompojevcima proć Paneniću

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije