Objava na Facebooku

Ranko Ostojić učinio ono što Milanović nije: Treba im čestitati i reći da su ovaj put bili bolji

ranko ostojić
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
12.09.2016.
u 12:06

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović nije u sinoćnjem govoru čestitao HDZ-u

Državno izborno povjerenstvo objavilo je neslužbene rezultate jučerašnjih izbora nakon što su obrađena sva redovita biračka mjesta. Relativni pobjednik izbora i dalje je HDZ sa 61 mandatom. Narodna koalicija osvojila je 54 mandata, Most 13, Živi zid osam, IDS/PGS/RI  tri, Bandić Milan 365 dva, a po jedan su osvojili HDSSB i Nezavisna lista Željko Glasnović (dijaspora).

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović u sinoćnjem govoru nije uputio čestitku HDZ-u, no to je učinio Ranko Ostojić na svom Facebook-profilu. Ostojić je zahvalio svima koji su se borili na ovim izborima.

Ostojić: Treba reći da su bili bolji ovaj put

"Dragi moji, zahvala svima koji su se borili na ovim izborima. Vrlo dobar nije odličan. Lijevi centar ima 40 % mandata u Saboru . Nakon pobjede HDZ-a, bez obzira na malu razliku, treba im čestitati i reći da su bili bolji ovaj put. Građani odlučuju i nitko im ne smije uskratiti pravo da biraju onog koga žele. Upravo zbog Hrvatske, koja želi reformu obrazovanja, život bez straha, zaštitu manjina i sigurnost, naše je da ostanemo garancija i prepreka koracima koji bi našu zemlju vukli natrag. Hvala vam svima koji ste podržali Narodnu koaliciju. Hvala i svima koji su izašli na izbore", stoji u njegovu statusu.

O rezultatima izbora oglasio se i SDP-ov Peđa Grbin, također na Facebooku. Također je zahvalio svima i poručio da su pred njima novi pregovori za sastav Vlade, no Grbin je dodao: "Onima koji će ih voditi, a treba biti iskren i na temelju rezultata reći da to vjerojatno nećemo biti mi, poručujem da je Hrvatska izgubila previše vremena i da si ne možemo dopustiti luksuz neozbiljnosti i predomišljanja..."

"Iako je naša koalicija ostala prvi izbor građanki i građana naše izborne jedinice, kao i Pule, Rijeke, Umaga, Opatije i brojnih drugih mjesta, rezultat ovih izbora daleko je ispod naših očekivanja.
Zahvaljujem svima vama koji ste me proteklih tjedana podržavali i trpjeli više nego inače, zahvaljujem svima koji su podržali mene i moju političku opciju te čestitam svim sudionicama ovih izbora na njihovu rezultatu.
Pred nama su novi pregovori za sastav Vlade Republike Hrvatske. Onima koji će ih voditi, a treba biti iskren i na temelju rezultata reći da to vjerojatno nećemo biti mi, poručujem da je Hrvatska izgubila previše vremena i da si ne možemo dopustiti luksuz neozbiljnosti i predomišljanja kojem smo svjedočili prošle godine. Krenuli smo putem gospodarskog oporavka i rasta, idemo s time nastaviti", napisao je Peđa Grbin na svom profilu na Facebooku .

"Još jednom hvala svima na podršci, hvala na glasovima koje sam dobio, oni su mi obveza da nastavim raditi svoj posao bolje nego što sam činio do sada. Hvala!" poručio je.

Ključne riječi

Komentara 17

SE
sestrićna
12:42 12.09.2016.

čak je i zaštitinik svastike s poljuda čestitao...kad se pronađu izvršitelji i nalagodavci i njemu će se čestitati u remtincu..

AN
anesinko11
12:30 12.09.2016.

a opet, suptilno, uopće nisu čestitali, nego su samo rekli da bi "trebalo" čestitati. Partijski trikovi 101

DU
Deleted user
12:40 12.09.2016.

Zaboravio je i na jedan moment - sad, dakle post Sept 11th, je kucnulo pravo vrijeme da Mesić i Milanović opet sjednu i "zakafenišu" u nastojanju da bistre "što i kako dalje" jer bi novinari stavili pod tu fotografiju slogan: Kako je lijepo vidjeti te opet! Ranko bi pak mogao na kavu u Vukovar, ako ima hrabrosti tamo sjesti na terasu - s pozicije luzera, a wannabe min. unutr. poslova u novoj Vladi. Tamo se proslavio! Naravno u tzv. srpski kafić u Vukovaru...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije