Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
14.01.2011. u 10:11

Pobornici politički nešto radikalnijeg stava među bh. Hrvatima sigurno su od izjave (platforme) očekivali više

Jezgrovito, precizno, diplomatski odmjereno, neuvredljivo i simptomatično. Ovim se pojmovima bez ikakvog dodvoravanja onima koji su je pisali, može “okititi” sadržaj izjave koju su prekjučer objavili predsjednik RH Ivo Josipović i premijerka Jadranka Kosor.

Pobornici politički nešto radikalnijeg stava među bh. Hrvatima sigurno su od izjave (platforme) očekivali više. No, kad se pozorno, hladne glave sagleda njen sadržaj, za Hrvate u BiH pesimizmu nema mjesta. Premda ona nema nikakav pravni akt, indikacije izjave na političkom terenu imat će višestruke posljedice.

Prvo, njome je pitanje Hrvata u BiH dobilo međunarodnu dimenziju, jer stav RH, buduće članice EU-a, donekle održava i stav službenog Bruxellesa. Drugo, SDP-ovoj umjetnoj koaliciji izbijen je zadnji argument iz rukava da vlast u BiH i Federaciji BiH formiraju bez stranaka koje imaju većinsku potporu hrvatskih birača. I treće, Hrvatima je, za razliku od dosadašnjih godina, i s Pantovčaka i iz Banskih dvora, poručeno: - Niste sami.

Čekaju se izjave onih koje su u svojoj izjavi neizravno prozvali hrvatski predsjednik i premijerka.

Ključne riječi

Komentara 10

OB
-obrisani-
23:26 14.01.2011.

Hrvati imaju super predstavnike. U Hrvatskoj Ivu Josipovića, u BiH Komšića, u EU Vesnu Pusić Sve domoljub do domoljuba .Pravi borci za hrvatske interese.

MA
mar06mir
13:07 14.01.2011.

Prekasno, budaletine jedne, prekasno. Do sada ste pljuvali po BiH Hrvatima. Sad se mozete j....i sa svojim izjavama.

1O
1st-opinion
15:50 14.01.2011.

Jeli platforma na engleskom, day after yestrday, premijerka to razumije plantasticno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?